DIY-Γιορτινά ποτά: Σαγκρία με μηλίτη

Τα Χριστούγεννα και ο χειμώνας συνδυάζονται συνήθως με ζεστο κρασί ή βερμούτ. Εμείς θα προτείνουμε μια παραλλαγή λίγο πιο ελαφριά και λίγο πιο ντελικάτη. Η κατασκευή σήμερα θα είναι “παρασκευή χριστουγεννιάτικου ποτού”. Κι ας θεωρείται η Σαγκρία καλοκαιρινή, με τα εποχιακά φρούτα εμείς θα την κάνουμε και χειμερινή!

 

Υλικά για τη γιορτινή σαγκρία:

  • 750 ml Σαγκρία
  • 1 μπουκάλι μηλίτη από αυτούς που κυκλοφορούν μέχρι και στα περίπτερα, όποια γεύση μας αρεσει
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • μισή κούπα χυμό κράνων ή 2 κ.σ. λικέρ κράνων
  • φρέσκα ή αποξηραμένα κράνα ή εναλλακτικά σπόρους ροδιού
  • μήλο κομμένο σε κυβάκια ή και πορτοκάλι
  • ξυλάκια κανέλας

cranberry-apple-cider-cu2

 

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κανάτα ή μπωλ, αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά και το μέλι μέχρι να διαλυθεί και τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κανέλα, τα οποία πρέπει να μην ξεπερνούν τα 2/3 του δοχείου.

cranberry-apple-cider-sangria

 

Στο σερβίρισμα τοποθετούμε πρώτα τα φρούτα, ή φρέσκοκομμένα φρούτα πάντα στα 2/3 του ποτηριού και συμπληρώνουμε με το μίγμα σαγκρίας. Αν δεν μας αρέσει ο μηλίτης μπορούμε να βάλουμε σόδα. Επίσης είναι οπτικά όμορφο να προσθέσουμε στο τέλος το αφρώδες υγρό (σόδα ή μηλίτη).

cranberry-apple-cider-sangria-1

 

Το ποτό σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε οικογενειακό τραπέζι ή ρεβεγιόν!

Ωστόσο, δεν θα ήταν και άσχημο μια οποιαδήποτε χειμωνιάτικη νύχτα με μπόλικο κρύο έξω.

 

Ευχομαι να το απολαύσετε,
Γεωργία

 

 

πηγή: http://www.flavourandsavour.com/cranberry-apple-cider-sangria/

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος