Εκδηλώσεις για Παιδιά, στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15- Stand 99,  με τις ακόλουθες πολύ πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά, ανά ημερομηνία: 

14 διεθνής έκθεση βιβλίου θεσσαλονίκης

 

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

 19:30-20:30 Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου, πάνω σε  μουσική σύνθεση του Λευτέρη Πασσιά: «Ο κυρ Λάζαρος και οι 40 δράκοι».

Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

18:00-19:00 «Δεν είμαι από μακριά. Από μέσα σου έρχομαι»  Παραμύθια για όλα όσα μας χωρίζουν… ή μας ενώνουν. Ομάδα θεάτρου – αφηγήσεων Subrosa : Ζωή Καραγεωργίου και Ρία Φελεκίδου.
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου)& Ομάδα θεάτρου Subrosa.

19:00-20:00 «Ο γελωτοποιός και οι νάνοι». Παραστατική αφήγηση της ιστορίας  με την αφηγήτρια παραμυθιών Νανά Τσοσκούνογλου-Μισοπολινού.
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

11:00-12:00 «Κόκκινη κλωστή ραμμένη σε βιβλίο τυλιγμένη». Δένουμε το δικό μας βιβλίο. Με τους εθελοντές Μαργαρίτα Βανού, Δαμιανό Σεραφειμίδη και την ομάδα “Φτιάξτο-φτιάξτο και θα το…δεις” της Παιδικής Βιβλιοθήκης  Άνω Πόλης.
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη  Άνω Πόλης).

12:00-13:00 «Οι τελίτσες γίνονται μια παρέα». Ζωγραφίζουμε με πουά, με την εικαστικό Νατάσσα Κότσαλα. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

13:00-14:00 «Χορεύουμε και τραγουδάμε» Μουσικό  – κινητικό παιχνίδι με τον μουσικό Σωτήρη Μαμόγλου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

17:00-17:30 «Οι κούκλες λένε παραμύθια».  Κουκλοθεατρική παράσταση με τις Μ. Καραπάτσιου, Π. Αποστολίδου, Α. Συριώδη, Ε. Αμανατίδου και Ο. Γιαννακοπούλου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

17:30-19:00 «Η μυρμηγκοφωλιά».  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που παρουσιάζεται από τον περιβαλλοντολόγο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.  Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να  πιάσουν και να παρατηρήσουν από κοντά ζωντανά έντομα (Αποικία «εντόμων-κλαδιών», μυρμηγκιών, σκαθάρια κ.α.)και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών (Τριλοβίτες, Αμμωνίτες).
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

19:00-20:00 Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου πάνω σε  μουσική σύνθεση του Λευτέρη Πασσιά: «Το κουδουνάκι» «Η αστράμαξα».

Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

11:00-13:00 «Πυραμίδες και άλλα περίεργα μαθηματικά πλάσματα». Με χρωματιστά χαρτιά και την τεχνική Οριγκάμι, δημιουργούμε τεράστιες πυραμίδες με τη μαθηματικό Κωνσταντία Πολύζου.
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων .

13:00-14:00 «Στα μονοπάτια των θεών και των ηρώων της μυθολογίας μας». Ταξιδεύουμε στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και παίζουμε επιτραπέζιο παιχνίδι με τους θεούς του Ολύμπου. Με την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου .
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
17:00-18:00 «Οι τελίτσες γίνονται μια παρέα». Ζωγραφίζουμε με πουά, με τη εικαστικό Νατάσσα Κότσαλα.
Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

18:00-19:00 «Book memories». Μια δράση όπου μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμπληρώσουν στην «κάρτα μνήμης» 5 βιβλία που τους έμειναν αξέχαστα. Στόχος της δράσης είναι να δώσει  έναυσμα στο κοινό να θυμηθεί ξεχωριστά και αγαπημένα βιβλία και να ανακαλέσει έστω και πρόσκαιρα το ξεχωριστό αίσθημα ικανοποίησης που σου αφήνει η ανάγνωση ενός βιβλίου.

Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου )& καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στη πόλη».

19:00-21:00 «Ντετέκτιβ βιβλιοθήκης». Επιδαπέδιο παιχνίδι για το βιβλίο. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από δοκιμασίες, παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησης για το βιβλίο, τη γραφή και τη λογοτεχνία.

Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου)& καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στη πόλη».

Και του χρόνου!

Καλές βιβλιο-διαδρομές!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος