Παιδικά Παραμύθια στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δ. Θεσσαλονίκης

Κάθε Τετάρτη , στις 18.00, έρχεται στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Η ώρα του παραμυθιού», ένα πρόγραμμα για παιδιά  προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Η δράση στηρίζεται  στην προφορική αφήγηση ή στην ανάγνωση παραμυθιών και έχει στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης.
Το πρόγραμμα συνήθως πλαισιώνεται με ζωγραφική, χειροτεχνίες και δημιουργικό παιχνίδι, ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαιτείται τηλεφωνική προεγγραφή ( Τ. 2313318572).

kentriki bibliothiki noemvrios 2017

Πρόγραμμα

1/11/2017, «Γατοβουτηχτής» / Ζαραμπούκα Σοφιά.
Αφήγηση παραμυθιού. Παίζουμε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και φτιάχνουμε γατούλες. Με την παιδαγωγό Χρύσα Γρηγοριάδου.
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά)
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: πορτοκαλί χαρτόνι, μαρκαδόροι, ψαλίδι και κόλλα.

>> Διαβάστε εδώ μια (…κακή) κριτική για την εναρκτήρια εκδήλωση. <<

8/11/2017,  «Ένα δέντρο ζητάει αυλή» / Παναγιωτοπούλου Λίτσα. Αφήγηση παραμυθιού. Φτιάχνουμε όμορφα δεντράκια. Με την παιδαγωγό Χρύσα Γρηγοριάδου
Για παιδιά από 4-8 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά)

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: ρολό από χαρτί υγείας, καφέ γκοφρέ, πράσινο χαρτόνι, μαρκαδόροι, ψαλίδι και κόλλα.

 

15/11/2017, «Το πουλί των χωραφιών», «Ο Τρυποφράχτης» και  «Το κουτσό λελέκι». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή μαζί της στον ήχο, η Ελένη Κοκκίνου.

Χειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά μα μες τα παραμύθια έχουν ζεστή φωλιά.

Παρέα  θα τα δούμε, θα ακούσουμε λαλιές και θα τα χρωματίσουμε με χίλιες πινελιές.

Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη,  θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία, θα φτιάξουμε χάρτινα πουλιά και θα πετάξουμε μαζί τους.

Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά)

 

22/11/2017, « Η πούλια και ο Αυγερινός» και «Το όνειρο του Γιόμο». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου και τον  Λευτέρη Πασσιά που τη συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια του. Στη συνέχεια γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και ζωγραφίζουμε όλοι μαζί.

Για παιδιά από 4 – 8 ετών. (μέχρι 20 παιδιά)


29/11/2017,«Ο Τσιγκούνης  Μυλωνάς» και «Ο Καλόψυχος ψαράς». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή μαζί της στον ήχο, η Ελένη Κοκκίνου.

Ο  τσιγκούνης  Μυλωνάς και ο καλόψυχος ψαράς θα κάτσουν στην παρέα μας, θα παίξουνε μαζί μας και θα γελάσουμε πολύ με όλη την ψυχή μας.

Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη,  θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία, θα φτιάξουμε αλευρένιες φατσούλες και θα γίνουμε ψάρια μέσα στις ψάθες (κινητικό παιχνίδι).

Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά)

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης 27 (γωνία με Αλ. Σβώλου και  αυτή είναι η σελίδα της στο φβ, αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες)

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος