Η Γωνιά του Παιδιού: Πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ, για Γονείς και Δασκάλους.

“Η γωνιά του παιδιού” περιέχει μια σειρά παιχνιδιών για παιδιά και εφήβους από 6 έως 16 ετών. Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε 22 γλώσσες της ΕΕ και σχεδιάστηκαν με πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών οργάνων.

Για τους γονείς και κηδεμόνες

Τα παιχνίδια που υπάρχουν στη “γωνιά του παιδιού” είναι χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να μπορείτε να βρείτε ευκολότερα το παιχνίδι που είναι κατάλληλο για το παιδί σας.

  • Περιεχόμενο: τα παιχνίδια αφορούν τους διάφορους τομείς πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Μορφότυποι: τα παιχνίδια μπορεί να είναι από απλά κουίζ μέχρι παζλ και παιχνίδια δράσης
  • Δείτε επίσης: Βασικές πληροφορίες για την ΕΕ και τα 28 κράτη μέλης της

Για τους εκπαιδευτικούς

Αν ψάχνετε για εκπαιδευτικό υλικό, “Η γωνιά των εκπαιδευτικών” περιέχει επίσης δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό εν γένει για την Ευρώπη και ειδικότερα για τις σημαντικές πολιτικές. Υπάρχουν άλμπουμ για χρωμάτισμα, φυλλάδια, πληροφοριακό υλικό κ.λπ., τα οποία επίσης χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

  • Η γωνιά των εκπαιδευτικών περιέχει και άλλα παιχνίδια καθώς και εκπαιδευτικό υλικό.
  • Το “EuroParlTV” (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) προσφέρει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαθήματα για την Ευρώπη.
  • Η ΕΕ διοργανώνει επίσης διαγωνισμούς και απονομή βραβείων για παιδιά.

eu_games_quizzes

Ασφαλές Διαδίκτυο

Οι έφηβοι και τα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συχνότερους χρήστες της τεχνολογίας του Διαδικτύου και την κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

  • Το πρόγραμμα “Ασφαλέστερο Διαδίκτυο” στοχεύει στην αφύπνιση και προστασία των παιδιών και των εφήβων που πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, καθώς και με την καταπολέμηση παράνομων και επιζήμιων διαδικτυακών πρακτικών και περιεχομένου.
  • Κάθε χρόνο, η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου προωθεί μια πιο ασφαλή και υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος