Γιατί όχι, ρε Παλικάρι μου, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Περπατάς η καημένη η φιλόλογος αγγλικής ανυποψίαστη. Το δρομολόγιο γνωστό, το σώμα στον αυτόματο πιλότο, όλα καλά, σε δύο λεπτά είσαι σπίτι.

Και ξαφνικά αυτό:

surenter

Κι αναρωτιέμαι, ως άνθρωπος, γυναίκα, φιλόλογος- ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ?

Έχουμε ίντερνετ στους υπολογιστές, στα κινητά, στα ρολόγια, στα γυαλιά, στα ρουθούνια μας, παντού!

Εντάξει, δεν είπαμε να ξέρεις ότι μια φορά κι έναν καιρό στην Αμερική έφτιαξαν μια σειρά παρωδία των Star Wars, Star Trek (να είναι καλά η κόρη μου, που έχει φίλη τη Μελίνα, που έχει μαμά την πολύ προχωρημένη Σούλα που μου το διόρθωσε άμα τη δημοσιευση! 1000 ευχαριστώ) με το χαρακτηριστικό όνομα Galaxy Quest (κι ένα τρελό casting που περιλαμβάνει Σιγκούρνει Γουίβερ και Τιμ Άλλεν), ούτε να ξέρεις ότι η ατάκα είναι από εκεί, τουλάχιστον όμως κάνε κάτι!

Βγάλε τη μαρμελάδα από τα αυτιά,ας πούμε. Να, άκου, καλό μου : sur-ren-der, σα-ρε-ντερ. ΝΤΕΡ. ΝΤ με D, όχι με Τ. Οι γονείς σου σίγουρα σε έστειλαν αγγλικά, άντε το λόουερ δεν το πήρες, να ακούς δεν έμαθες;  Κι άντε, δεν έμαθες. Τουλάχιστον, δεν την ξέρεις την άγνοιά σου; Δεν νιώθεις την ανάγκη λίγο να την καλύψεις, πριν πιάσεις το απομίμηση posca σου και βρωμίσεις με την ανορθογραφία και τη βλακεία σου το φρεσκοβαμμένο πεζουλάκι γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Γούναρη,  εκεί πάνω από τη Σβώλου;

Ξεκάθαρα, όχι.

Γιατί όχι;

Μερικά πράγματα δε θα τα καταλάβω ποτέ, τελικά.

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος