Σουσάμι Άνοιξε, Κατάστημα Βιολογικών Προιόντων, Κέντρο, Θεσσαλονίκη

Αγαπώ τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ. Το λέω και το γράφω συνέχεια. Συνήθως, τα Σάββατα μπαίνω με τα παιδιά στο αυτοκίνητο και πηγαίνουμε μέχρι τη βιολογική λαική στο Κόδρα, στον αυτόματο πιλότο.

Έρχονται, όμως, ώρες που από την Παρασκευή ήδη μου έχει βγει η Παναγίτσα, κι όχι μέχρι το Κόδρα δε θέλω να πάω, αλλά ούτε μέχρι την εξώπορτα. Εκείνες τις φορές βρίσκομαι σε δύσκολη θέση καθότι το σπίτι ξεμένει από πράγματα και όλη την εβδομάδα η μαγειρική – την οποία δε λατρεύω κιόλας- γίνεται κάτι ανάμεσα σε σπαζοκεφαλιά (αντί για ρύζι που δεν έχω τι να βάλω στο σπανακόρυζο κοκ) και γολγοθά.

Μη με ρωτήσετε γιατί δεν κάνω την παραχώρηση να πάρω λαχανικά από κάπου αλλού, όπως από το σούπερ μάρκετ. Η απάντηση είναι απλή: γιατί δε μου αρέσει να τα τρώω. Δεν έχουν αρώματα, μυρωδιές, καλή υφή. Θα μου πείτε, καλόμαθε η γριά στα σύκα και ναι, το επιβεβαιώνω, έχετε δίκαιο.

Μετά τη Σαμοθράκη, όπου είχα το μπαξεδάκι μου και τη γνωριμία μου με το Πελίτι, από όπου πήραμε σπόρους από απίστευτες παραδοσιακές ποικιλίες (νομίζω αν έτρωγε από εκείνες τις ντομάτες η προγιαγιά μου θα έκλαιγε από συγκίνηση) δεν καταβαίνει ρε παιδιά το καρότο-γκλομπ, η φράουλα-μαμούθ, ή η ολοστρόγγυλη καθαρή πατάτα.  Οπότε, στο Κόδρα αδερφές μου, στο Κόδρα. Ή στην… εναλλακτική του.

Πριν σας πάω στην εναλλακτική, να σας φέρω μια βόλτα στα καταστήματα βιολογικών ειδών στη Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα έχουν φαρμακερές τιμές και κατσουφιασμένα προιόντα. Είχα πάρει ένα πεπόνι 12 ευρώ το καλοκαίρι, κι ακόμα το θυμάμαι.

Με αυτές τις εμπειρίες, καταλαβαίνετε ότι όταν άκουσα για το Σουσάμι, όπως αποκαλούν όλοι το μαγαζάκι στην Ιουστινιανού (παράλληλος της Εγνατίας από πάνω και δύο βήματα από το πάρκο Βενιζέλου στην Αριστοτέλους) με επίσημο όνομα «Σουσάμι Άνοιξε» πήγα μάλλον επιφυλακτικά.

sousami anoixe thessaloniki biologika

Κατασκόπευσα λίγο απ’ έξω τα προϊόντα και τις τιμές κι από τη στιγμή εκείνη πρόσεξα:

  1. Τις καρδούλες στις οποίες η Δήμητρα, ιδιοκτήτρια που προυπήρξε συνειδητοποιημένη καταναλώτρια, έχει αναγράψει τις τιμές. Αφενός τρυφερό και από την άλλη πετυχημένο μιας και βλέπεις το ποσό και δεν παθαίνεις έμφραγμα. Οι τιμές είναι πιο κοντά σε αυτές της λαικής παρά σε εκείνες των Μπουτίκ Βιολογικών
  2. Την ποικιλία προϊόντων. Από τσαγάκια, όσπρια, φρέσκα κηπευτικά, γάλα ξηρών καρπών, κι ό,τι χρειάζεται μια κουζίνα για να παράγει το καθημερινό της θαύμα.
  3. Την ποιότητα. Όταν πέρασα ένα βράδυ κοντά στο κλείσιμο του μαγαζιού τα πανεράκια είχαν ελάχιστα πράγματα, πάντως όλα ζωντανά και τίποτα σαφρακιασμένο και λίγο πριν το θάνατο. Πωλούνται ή πετιούνται, δεν ξέρω- πάντως το εκτίμησα που ΔΕΝ σου τα πασάρουν, όπως έχω πάθει σε άλλα ανάλογα καταστήματα
  4. Την τοποθεσία του, που δεν την πιάνει το ραντάρ σου (δε έχει μεγάλη περατζάδα η Ιουστινιανού) αλλά που μόλις την εντοπίσεις- έστω ότι είσαι κάτοικος του ευρύτερου κέντρου- τη βρίσκεις πολύ βολική, όπου κι αν είσαι.

σουσάμι άνοιξε βιολογικά θεσσαλονίκη

Δεν έχω πολλά να σας πω: μόνο ότι κατά τη γνώμη μου το Σουσάμι Άνοιξε είναι μάλλον το πιο έντιμο μαγαζάκι στο είδος του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 Εδώ θα βρείτε το σελιδάκι του στο φβ, με επιπλέον πληροφορίες.

Καλοφάγωτα :) :)

Δείτε εδώ τις Νέες Ρυθμίσεις της Ευρωπαικής Ένωσης για τα Βιολογικα Προιόντα

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος