Ανεξάρτητα Κρατίδια της Ευρώπης- Ένα Απαραίτητο Μάθημα Γεωγραφίας

Διερευνούσαμε σήμερα στη δουλειά το θέμα των ανεξάρτητων κρατιδίων της Ευρώπης. Μπαίνω κι εγώ η κακομοίρα στο ίντερνετ να ψάξω με αυτόν ακριβώς τον τίτλο: Ανεξάρτητα Κρατίδια της Ευρώπης ή Ανεξάρτητα Ευρωπαϊκά Κρατίδια κι έρχομαι να ζήσω κάτι που δεν το διανοούμαι- Δεν. Υπάρχει.

Όχι το ‘δεν υπάρχει’ του πιτσιρικά. Το δεν υπάρχει του ενήλικου εργαζόμενου που το ψάχνει σοβαρά. Οπότε: ας μη χάνουμε άλλο χρόνο, κι ας καλύψουμε την… τρύπα.

ανεξάρτητα ευρωπαικά κρατίδια χάρτης

 Τα Ευρωπαικά Ανεξάρτητα Κρατίδια (ministates, ή microstates) είναι:

  1. Η Ανδόρρα
  2. ο Άγιος Μαρίνος
  3. το Μονακό
  4. το Βατικανό
  5. η Μάλτα και
  6. το Λιχτενστάιν

Κλικάρετε το κάθε όνομα και πηγαίνετε στη wiki για περισσότερες πληροφορίες!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος