Ζητούνται Ποδήλατα. Αλλά Κυρίως Άνθρωποι…

Κι εκεί που καθόμουν και ρέμβαζα, ήρθε από τις Σέρρες η παρακάτω πληροφορία:

“Έκκληση για προσφορά μεταχειρισμένων ποδηλάτων από πολίτες που δεν τα χρησιμοποιούν

Το Κέντρο πληροφόρησης Νέων της ΠΡΑΞΙΣ στις Σέρρες καθημερινά υποδέχεται νέους πρόσφυγες (Yezidi,  από το Βόρειο Ιράκ και την Βόρεια Συρία), προσφέροντας τους μαθήματα Η/Υ , Αγγλικών, Ελληνικών, Γερμανικών έχοντας δωρεάν πρόσβαση στους υπολογιστές της ΠΡΑΞΙΣ και το διαδίκτυο.

Οι εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ ενεργοποιούνται δημιουργικά με δραστηριότητες για τους νέους πρόσφυγες με  Παιχνίδια γνωριμίας, cinema afternoons, καφέ, πολιτιστικές βραδιές, δημιουργικά εργαστήρια, φωτο-σαφάρι στην πολη, ποδοσφαιρικούς αγώνες, βόλτες και ραδιοφωνικές εκπομπές. Όλα αυτά συμβάλλουν  θετικά και προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη και την ενσωμάτωση του νέου αυτού πληθυσμού.

Τα προσφυγόπουλα προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες, να βγαίνουν από τη δομή των προσφύγων και να έρχονται στην πολη , διανύουν με τα πόδια μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων με τα πόδια , μιας και δεν υπάρχει συγκοινωνία στο απομονωμένο μέρος στα όρια της πολης όπου βρίσκεται το στρατόπεδο των προσφύγων.

Από το  camp των προσφύγων έρχονται κάθε μέρα στο Κέντρο Νεολαίας της ΠΡΑΞΙΣ από 20 έως 50 παιδιά και νέοι βαδίζοντας επί 45λεπτα  για να έρθουν και άλλο τόσο χρόνο για να επιτρέψουν. Αλλά το κάνουν! γιατί το επιθυμούν! Γιατί αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, αποκτούν γνώσεις, νέους φίλους από την τοπική κοινωνία, μοιράζονται την ζωή τους μέσα σε ένα ασφαλές και  ευχάριστο περιβάλλον στο Κέντρο Νέων της ΠΡΑΞΙΣ και  υποστηρίζουν την σωματική και συναισθηματική τους ευεξία  με τις  υπαίθριες δραστηριότητες μας.

Μπορούμε να ευκολύνουμε την πρόσβαση αυτών των ανθρώπων δίνοντας τους ένα ποδήλατο. Το ποδήλατο για τον πρόσφυγα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο μετακίνησης.

ποδηλατο για παιδιά παλιό

Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες ,

όσοι έχουν ποδήλατο το οποίο δεν χρησιμοποιούν- έστω και αν είναι χαλασμένο -να μας το χαρίσουν. Εμείς αναλαμβάνουμε να το παραλάβουμε και να το συντηρήσουμε και στην συνέχεια να το δώσουμε στα προσφυγόπουλα .

Ζητούμε την βοήθεια σας προς τον σκοπό αυτό.”

Φίλοι, δε ζητάνε κάτι τρελό οι άνθρωποι: το ποδήλατο που ΔΕ χρησιμοποιείτε. Κι ας είναι χαλασμένο. Βρέθηκε στις Σέρρες ο Άνθρωπος (ναι, με Άλφα κεφαλαίο) που θα τα επισκευάσει δωρεάν, έτσι ώστε τα παιδιά- παιδιά ΌΛΩΝ ΜΑΣ, όπως συμβαίνει πάντα με τα παιδιά, να έχουν πρόσβαση όχι στο ίντερνετ ή στην ταινία, αλλά στο χαμόγελο, στην ελπίδα και στο ίδιο τους το μέλλον. Το παλιό, χαλασμένο ίσως, ποδήλατό σας- για την ώρα- είναι αρκετό.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την Praxis και τη δουλειά της και εδώ το σελιδάκι της στο φβ για πιο άμεση πληροφόρηση κι επικοινωνία.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος