Ημέρα Οικογένειας 2018

Σήμερα είναι η ημέρα Οικογένειας, λέει η ατζέντα μου και όλα τα σαιτ τα οποία ανοίγω για να το επιβεβαιώσω.

Τα ενημερωτικά στοιχεία που αφορούν σε αυτή τη μέρα μας πληροφορούν ότι η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.  “Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας”, επιγράφεται σχετικό άρθρο και με κάνει να αναρωτιέμαι αν πριν το 1993 δεν το είχαν πάρει χαμπάρι, το απαξίωναν ή δεν υπήρχε η σημερινή φρενίτιδα με τις “Παγκόσμιες Ημέρες”.

Όπως και να έχει, η 15η Μαίου είναι μέρα εορτασμού του θεσμού της οικογένειας, εν έτει 2018 όμως, τι ακριβώς είναι οικογένεια?

Ας ξεκινήσουμε με το παρακάτω δεδομένο:

‘Opinions are like assholes. Everybody has one’.

Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να ασχοληθούμε με την καθεμιά, ενώ σαφώς, παράλληλα συνεπάγεται ότι κι εμείς έχουμε τη δική μας.

Η δική μου άποψη πάλι συνοψίζεται στην παρακάτω εικόνα κι, ελπίζω, να αντανακλάται στο σύνολο του momfatale.gr:

different-kinds-of-families

Όποια μορφή κι αν έχει η οικογένειά σας (σε καμία περίπτωση η εικόνα δεν περιλαμβάνει τα πολλά είδη), αν δεν αποτελείται από έναν πατέρα, μια μητέρα και ιδανικά δύο παιδιά, (και πάλι) ιδανικά αγόρι κορίτσι την βάψατε στη χώρα μας το 2018.

Όσο μακρυά βρίσκεστε από το κλασσικό μοντέλο, τόσο περισσότερη αμφισβήτηση και  σηκωμένο φρύδι θα υποστείτε. Το ξέρετε, το ξέρουμε και κινούμαστε ανάλογα- άλλωστε η άποψη της μάζας ποτέ δε μας εμπόδισε από το να σκεφτόμαστε και να δρούμε ελεύθερα.

Με οποιαδήποτε μορφή, η οικογένειά μας είναι η ψυχή μας: εκεί που γεμίζουμε κι αδειάζουμε, εκεί που είμαστε ο εαυτός μας κι εκεί όπου η αγάπη μας πιάνει ζενίθ.

Κι έτσι θα πορευτούμε και φέτος: θα τη γιορτάσουμε, θα την υμνήσουμε, θα ευχηθούμε σε θεούς και δαίμονες να την κρατάν γερή κι ενωμένη, θα παλέψουμε με οποιοδήποτε τίμημα γι’αυτή και, στο τέλος της μέρας, θα χουχουλιάσουμε στους κόλπους της και θα αισθανθούμε τυχεροί γι’αυτό το μικρό κομμάτι παράδεισου που φτιάξαμε στη ζωή μας.

Όσοι επιθυμούν να βάλουν παραμέτρους όπως το φύλο, η ηλικία, η σεξουαλικότητα, θα βρουν πως ο παρών ιστότοπος είναι άκρως εχθρικό περιβάλλον γι’ αυτούς. Να πάνε αλλού, λοιπόν και να μας αφήσουν να γιορτάσουμε μια έκφανση αγάπης, όπως ξέρουμε:

χωρίς περιορισμούς και στερεότυπα.

Και του χρόνου σε όλες τις οικογένειες!

(εσείς που νομίζετε ότι είστε οικογένεια, είστε εντελώς μέσα στα πρότυπα αλλά η δυστυχία σας ξεχειλίζει από τα μπατζάκια, να ξέρετε: ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ- φαίνεται. Μεταλάσσεται σε καταπίεση, εκφοβισμό, επιθετικότητα κι άλλες ασχήμιες. Προτείνω να επιδοθείτε στην ευτυχία σας πάραυτα κι αφήστε τα προσχήματα με τα οποία ποτέ δεν ξεγέλασε κανείς κανέναν).

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος