Χρονολόγιο Παιδικής Ηλικίας- Ένας Καταπληκτικός Πλοηγός Για Γονείς, Εκπαιδεύτικούς, Λογοτέχνες ή απλώς Geeks

‘κλινκ’ κάνει το κινητό μου κι ένας σύνδεσμος εμφανίζεται στο messanger.

‘Ποιός ξέρει τι ΕΠΙΚΗ βλακεία μου έχουν στείλει πάλι’, θα σχολίαζα από μέσα μου, αν δεν έβλεπα ποιος μου το έστειλε-

Το έστειλε η Δέσποινα και Δέσποινα ίσον αξιοπιστία στο μάξιμουμ οπότε όλα στην άκρη για δύο λεπτά και διπλό κλικ να δούμε τι μας στέλνει.

Κι ανοίγει ο παράδεισος:

τρεις παράλληλες γραμμές ενώνουν τρεις αιώνες ιστορίας- από το 1700 μέχρι τα πρώτα βήματα του 21ου. Δε χρειάζεται να είσαι geek για να ενθουσιαστείς, αλλά σίγουρα βοηθάει :)

Στο ψάξιμο του σαιτ τώρα!

Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό εργαλείο για όλους εμάς!
Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό εργαλείο για όλους εμάς!

Η πρώτη γραμμή μας δείχνει τι συνέβη στον κόσμο στις μαρκαρισμένες χρονιές που εμείς θα επιλέξουμε ανάμεσα από 300 χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης και ιστορίας. Επέλεξα, ως μέση εγωκεντρική θνητή, την περίοδο που γεννήθηκα, τα τέλη του εβδομήντα (τότε που οι δεινόσαυροι έτρεχαν ακόμα ελεύθεροι κι η γραφή πάνω στις μαρμάρινες πλάκες έκαναν την καλλιγραφία σχεδόν ακατόρθωτη, όπως λέω και στα παιδιά δημοτικού στα οποία συχνά μιλάω!).

Για παράδειγμα: Το 1977 πεθαίνει ο Έλβις Πρίσλευ.

Η δεύτερη γραμμή παρουσιάζει τι συνέβαινε σε σχέση με τα παιδιά εκείνη την εποχή ή χρονιά.

Παράδειγμα: το 1979 ιδρύεται στην Ελλάδα η πρώτη παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη. Η πλατφόρμα μας ενημερώνει με λεπτομέρια: “Ιδρύεται η πρώτη παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη στην Ελευσίνα. Από το 1983 θα είναι μέρος του δικτύου παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών που ιδρύονται σε όλη την Ελλάδα και συντονίζονται από το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που λειτουργεί στην Αθήνα. Στις βιβλιοθήκες αυτές εφαρμόζεται για πρώτη φορά η έννοια της εμψύχωσης, μια διαδικασία μέσα από την οποία τα παιδιά της βιβλιοθήκης συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της, μαθαίνουν παίζοντας και αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα.”

Τέλος, η τρίτη γραμμή διηγείται τι συνέβαινε στον κόσμο της λογοτεχνίας εκείνη την περίοδο.

Παράδειγμα: το 1979 ο Οδυσσέας Ελύτης παίρνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το ψάξιμο στον εικοστό αιώνα είναι λίγο πιο βαρετό- ξέρουμε πολλά από όσα μας λέει, αν και δεν τα είχα τοποθετήσει απαραίτητα στη σωστή χρονολογία. Αν γυρίσετε, όμως, πίσω τις σελίδες του χρόνου και πάτε σε ημερομηνίες όπως 1700- 1750 τα πράγματα που θα ανακαλύψετε είναι εκπληκτικά!

Σας δίνω εδώ ένα πολύ εντυπωσιακό παράδειγμα και σας αφήνω να ξεψαχνίσετε το σαιτ όπως του αξίζει :)

καλή συνέχεια και να μοιράζεστε τα καλά που σας προκύπτουν- το έχουμε ανάγκη <3

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest