Υλοποίηση δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο»

“Η τσάντα στο σχολείο” είναι μια εκπαιδευτική δράση που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, το σχολικό έτος 2018-19.

σχολική τσάντα

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να αναβαθμίσει τη σχέση μαθητών/τριών και σχολείου, εντάσσοντας την προετοιμασία των “καθηκόντων/homework” στο χώρο και το χρόνο της σχολικής καθημερινότητας. Το πιο σημαντικό όφελος που προκύπτει είναι ο ελεύθερος χρόνος που προκύπτει  στο σπίτι και η ισορροπία που επέρχεται ανάμεσα σε εργασίες που γίνονται στο σχολείο και στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη δράση προβλέπει να παραμένει η σχολική τσάντα των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Το Υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως ” η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.”

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων– παιδιών.

Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ είναι δημοσιευμένη και κοινοποιημένη από 31 Αυγούστου και φέρει-με αρ. πρωτ. Φ.7/219218/13-12-2017  της 49/30-11-2017 Πράξης του ΔΣ του ΙΕΠ, για όσους χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.

ΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ, από την πλευρά του σχολείου:
Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από την έναρξη έως την λήξη του διδακτικού έτους 2018-19 ως εξής:
  1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα (τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα) κάθε μήνα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα των δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα.
  2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της δράσης.
  3. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.
  4. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος