“Η Εφεύρεση του Κινηματογράφου”, εργαστήρι για παιδιά

Η εξαιρετικά δημιουργική ομάδα  Σχεδία στην Πόλη, που αγαπάμε εμείς και λατρεύουν τα παιδιά μας, ήρθε να μας σώσει οικογενειακώς τα πρωινά των Σαββάτων!

Έχει ήδη ξεκινήσει τις “Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά», εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε  παιδιά 5-8 ετών, κάθε Σάββατο ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο γνωστό στέκι της πλατείας Άθωνος, στο στενάκι της Παπαμάρκου (εκεί που θα δείτε παιδομάνι μαζεμένο στις 11.00!)

Αυτό το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, στις 11:00 -13:00 η Σχεδία στην Πόλη φιλοξενεί το εργαστήριο μάθησης και τεχνολογίας με τίτλο:
«Κινηματογράφος – μια εφεύρεση που άλλαξε (και… μαγνητοσκόπησε) την ιστορία!».

σχεδια
Το εργαστήριο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της Σχεδίας, βάσει του οποίου, μια φορά το μήνα θα ταξιδεύουμε στο χρόνο και θα γνωρίζουμε σπουδαίους ανθρώπους, εφευρέτες και επιστήμονες που με το ανήσυχο πνεύμα τους άλλαξαν τον κόσμο.
Αυτό το μήνα θα γνωρίσουμε την καταπληκτική ιστορία του κινηματογράφου και τους σπουδαίους εφευρέτες που πειραματίστηκαν με την καταγραφή της κίνησης της εικόνας.

Από τα πρώτα πειράματα του Βρετανού φωτογράφου Edward Muybridge, του Ουίλλιαμ Ντίκσον, του Τόμας Έντισον και των αδερφούς Λυμιέρ ως τα στούντιο του βωβού κινηματογράφου θα γνωρίσουμε την μαγική διαδρομή της έβδομης τέχνης. Θα μάθουμε για τους πρώτους κινηματογραφιστές, τον υπέροχο Τσάρλι Τσάπλιν, την επανάσταση του ομιλούντα κινηματογράφου και του έγχρωμου φιλμ ως τα υπερσύγχρονα στούντιο του Χόλυγουντ.
Και σαν μικροί εφευρέτες θα φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας κινητοσκόπια.

movies kids

Χρήσιμες πληροφορίες:
* Προσφέρεται γλύκισμα και χυμός.
* Συνδρομή συμμετοχής: 6,00 €
* Πληροφορίες – δήλωση συμμετοχής:
2310 236 344 & 6978 383064, ώρες 17:00-20:00
* Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος
(1η παράλληλος πάνω από την Ερμού)
* Facebook: Sxedia stin poli

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζουν και υλοποιούν τα μέλη – παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».
Η συνδρομή των γονιών διατίθεται στην υποστήριξη των εθελοντικών προγραμμάτων της ομάδας για παιδιά και νέους/ες με ιδιαίτερες δυσκολίες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το σαιτ της Σχεδίας στην Πόλη ΕΔΩ

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος