Μουσικές Παραστάσεις για παιδιά: Η “Φρικαντέλα” του Ευγένιου Τριβιζά, από την ΣΟΔΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) θα παρουσιαστεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης η “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”.

φρικαντέλα

Η (πασίγνωστη) ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η μάγισσα Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη ζύμωνε κουλουράκια με μαγική μαγιά, όταν άκουσε χαρούμενες παιδικές φωνές να τραγουδούν τα κάλαντα. Όμως η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Τόσο κακιά, που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Μα περισσότερο απ’ όλα μισούσε τα κάλαντα…

Η εκτέλεση
Το Ensemble Αρπών PerHarps, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης ζωντανεύουν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, αναδεικνύοντας τη μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής στην ανθρώπινη ψυχή.
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο… μαγικά ξόρκια, περιπέτεια και μουσική από το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο και την ελληνική παράδοση σε μία μουσική σύνθεση συνδυασμένη με ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του αρχιμουσικού και Θεσσαλονικιού συνθέτη, που έγιναν αποκλειστικά για τη χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία της Σ.Ο.Δ.Θ.

Οι Συντελεστές
Ensemble Αρπών PerHarps
Κατερίνα Κίτσου | μουσική προετοιμασία ensemble

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Αγγελική Κρίσιλα | μουσική διδασκαλία χορωδίας

Δήμητρα Χουμέτη | σκηνοθεσία
Μαρία Καβαλιώτη | φωτισμοί
Μαίρη Μωραϊτοπούλου | αφήγηση

Μουσική διεύθυνση – μουσική επιμέλεια – συνθέσεις – διασκευές – ενορχηστρώσεις:
Άλκης Μπαλτάς

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο για φοιτητές – ανέργους)

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος