Τρίχες!

“Τρίχες!”. Όταν το λέει ο λαός μας εννοεί συνήθως ότι μιλάμε για κάτι ασήμαντο, για κάτι ανάξιο λόγου. Πού να ήξερε αυτός ο έρμος λαός όμως ότι η τρίχα στις μέρες μας θα γίνει θέμα συζήτησης, διαμάχης, φανατισμού;! Πού να φανταστεί ο οποιοσδήποτε ότι, καθώς τα πράγματα αλλάζουν, οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να διεκδικούν άλλα δικαιώματα και ανέσεις για τον εαυτό τους, καταργώντας τα όρια της ευπρέπειας και τινάζοντας στον αέρα καθημερινές συνήθειες και καταναλωτικές ανάγκες. Η Ν.Κορέα, από αυτή την άποψη, δεν είναι καθόλου μακριά.

Τρίχες, λοιπόν! Μια σταλίτσα πράγμα- ικανό να τρομάξει ορδές ανθρώπων καλλιεργημένων και σκεπτόμενων, κυρίως αντρών που δεν έχουν μπει ποτέ στον κόπο να κάνουν αποτρίχωση στον εαυτό τους για να δουν τη χαρά και γυναικών οι οποίες, έχοντας ανατραφεί με τις επιταγές μια τυφλής πατριαρχίας, έχουν εσωτερικεύσει το μισογυνισμό που εκείνη προπαγανδίζει, θεωρώντας ΑΦΥΣΙΚΟ εκείνου που είναι κατ’εξοχή ΦΥΣΙΚΟ!

Κι επειδή στον καιρό της εικόνας και της διάδοσης της πληφοροφίας σε νανοσεκόντ, θα παραήμασταν ηλίθιες αν δεν ψάχναμε παραδείγματα γυναικών που η αστρονομική τους επιτυχία τις οδήγησε με δυο λόγια να ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ με την εμφάνισή τους. Αυτές είναι οι γκουρού μου, οι θεές μου, η έμπνευσή μου κι ο κανόνας μου.
Κι αν η θεία Νίτσα στο γάμο της ξαδέρφης Ρούλας πάθει λιποθυμία με κόντρα ντουβρουτζά γιατί η μασχάλη σου είναι αξύριστη, too bad. Περαστικά της….

Περαστικά όμως και σε όποιον νόμιζε ότι μπορεί να μας καταπιέσει για πάντα (κι εδώ μια σύντομη παρένθεση για να πω ότι η πατριαρχία είναι ένα χάπι που άλλοτε το μασάμε, άλλοτε το καταπίνουμε, άλλοτε το φτύνουμε. Δεν έχουμε κανένα μένος για καμία γυναίκα που “νιώθει καλύτερα” γλόμπος. Έχουμε τις αμφιβολίες μας για το αν ξέρει πως λειτουργεί η εσωτερικευμένη πατριαρχία, αλλά οκ- τη σεβόμαστε απόλυτα. Για την ακρίβεια διεκδικούμε το δικαίωμα ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ να κάνει ό,τι την κάνει να νιώθει καλύτερα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ να την κάνει να νιώθει άσχημα γι’αυτό. Κι αυτό, αγαπημένοι, μου είναι μια βασική αξία του φεμινισμού που τόσο χρειαζόμαστε).

Σκρολλάροντας προς τα κάτω, θα δείτε παραδείγματα- όχι λόγια, άλλωστε κάθε εικόνα χίλιες λέξεις και σας βρήκα πολλές, καλές και ενδυναμωτικές.

Enjoy the freedom to do whatver the FUCK you choose with you body!

 

lisa bonet

patti smith

penelope cruz

madonna

lourdes madonna s daughter

lizzy jagger

bellathorne armpits

hairy armpits

lola kirke

streisand

juliette lewis

drew barrymore

paris

paris-jackson-1080x675

elizabeth-jagger

lauren 1

lauren 2

unicorn armpits

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος