Νόμπελ Ειρήνης σε 16χρονο κορίτσι !

Δέος προκαλεί η ομιλία ενός 16χρονου κοριτσιού, όταν χτες  Τρίτη 23/4 εξέφρασε  στο Ευρωκοινοβούλιο το παράπονό της, για την αδιαφορία των κυβερνήσεων όλου του κόσμου, σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η Γκρέτα Τούνμπερκ από τη Σουηδία, έχει κινητοποιήσει συνομήλικους της από όλο τον κόσμο να ζητήσουν από τους πολιτικούς και τους ανθρώπους με εξουσία να σταματήσουν τις καταστροφικές  ενέργειες σε βάρος του πλανήτη.

greta  3325264

Με τρεμάμενη φωνή απευθύνεται κυρίως στους ηγέτες της Ε.Ε. λέγοντας, “θα φτάσουμε σε ένα σημείο δίχως επιστροφή για τον πολιτισμό μας, εκτός αν προηγηθούν σημαντικές αλλαγές”. Αναφερόμενη στις Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2019, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα την κλιματική αλλαγή.  «Το σπίτι μας καταρρέει» επανέλαβε πολλές φορές και παρότρυνε το κοινό να ενεργοποιηθεί για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Εστίασε στην άγνοια του κόσμου για τη διάσταση του προβλήματος και ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν εκ μέρος των μαθητών που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου. Τέλος, είπε: “Μπορεί να είμαι μια απλή μαθήτρια, αλλά δεν μπορείτε να αγνοείτε την επιστήμη και όλα αυτά τα παιδιά” H ομιλία αυτού του κοριτσιού συγκλόνισε το κοινό. Η 16χρονη διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης και δεν σταματά να ελπίζει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος