“Αποπλανεί” το τσιγάρο τη σύγχρονη Ελληνίδα…. !

Άρνηση για διακοπή του τσιγάρου ακόμα και σε περίοδο εγκυμοσύνης από Ελληνίδες γυναίκες! Κατόπιν έρευνας  μόνο το 19% των μελλουσών μαμάδων διακόπτει το τσιγάρο αμέσως μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δηλώνει εντελώς εξαρτημένο χωρίς καμία προσπάθεια βελτίωσης. Με στοιχεία που έχουν δοθεί από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία το 2014 το ποσοστό των γυναικών με πνευμονοπάθεια άγγιζε το 4,8%, ενώ το 2011 το ποσοστό έφτασε στο 10%.

13407-kapnisma_egkymosyni_590_2013_12_10_8_49_45_b smoke

Η δεύτερη μεγαλύτερη ασθένεια μετά τον καρκίνο του  μαστού σε παγκόσμιο επίπεδο  είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Πρόσφατα, στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ των εφήβων τα κορίτσια καπνίζουν περισσότερο από τα αγόρια. Διεθνείς μελέτες επιβεβαιώνουν πως η γυναίκα στρέφεται πιο εύκολα στη χρήση του τσιγάρου λόγω ψυχολογικών καταστάσεων και το χρησιμοποιεί ως εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους που την καταβάλει. Όλοι γνωρίζουμε για τα προβλήματα και τις συνέπειες που προκαλεί το τσιγάρο και ταυτόχρονα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία που δεν βοηθάει, έχοντας το σαν προϊόν αρκετά εκτεθειμένο και διαθέσιμο με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε να μπορεί να παρασυρθεί στη χρήση του χωρίς να το αντιληφθεί. Τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από τον καθένα μας ξεχωριστά αφού πρώτα αντιληφθούμε το πρόβλημα.

Πηγες: ant1

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος