Σχολική αίθουσα φιλοξενεί “ΠΡΟΒΑΤΑ” αντί για μαθητές…

Στο χωριό Crêts en Belledonne της Γαλλίας, το πρωί της Τρίτης, ένας βοσκός με το σκυλί του και 50 πρόβατα πηγαίνει στο σχολείο για να γράψει συνολικά 15 από τα πρόβατα του, αφού πρώτα έδειξε στους  υπευθύνους τα πιστοποιητικά γεννήσεως τους. Το περιστατικό συνέβη σαν συμβολική πράξη από γονείς διότι το σχολείο ενημερώθηκε για τον κίνδυνο κατάργησης ενός από τα 11 τμήματα επειδή μειώθηκε ελάχιστα ο αριθμός των μαθητών. Οι γονείς επισημαίνουν πως αν κλείσει η τάξη θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιπες λόγω υπερβολικής αύξησης του αριθμού των μαθητών.

sheeps sxoleio-gallia-1800

Η Γκαέλ Λαβάλ, μέλος μιας ένωσης κηδεμόνων που οργάνωσε σήμερα και μια διαδήλωση στο χωριό, τόνισε ότι “υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα” αλλά οι εκπαιδευτικές αρχές “ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς”. Χρησιμοποιώντας ως όπλο το χιούμορ με σκοπό να κινητοποιήσει ανθρώπους,  η Λαβάλ είπε πως “Τώρα, δεν θα πρέπει να κλείσουν την τάξη”.

πηγές : AΠΕ

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος