Το BBC ΑΠΟΛΎΕΙ ραδιοφωνικό παραγωγό λόγω μιας ρατσιστικής φωτογραφίας.

Ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής του BBC Radio 5 Live o Ντάνι Μπέικερ με αφορμή τα χαρμόσυνα νέα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας είπε να προσθέσει στην είδηση ένα κωμικό στοιχείο με αποτέλεσμα να του στοιχίσει την δουλειά του. Δημοσιεύοντας στο  Twitter μια εικόνα ενός χιμπατζή που φοράει ρούχα κάτω από την επικεφαλίδα «το Βασιλικό Μωρό φεύγει από το νοσοκομείο». Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε από πολλούς “ρατσιστική”.   Η Μέγκαν, σύζυγός του πρίγκιπα Χάρι, γέννησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ένα αγοράκι, τον Άρτσι, το πρώτο παιδί μιγάς που γεννιέται σε μια σημαντική θέση στη βρετανική βασιλική οικογένεια στην πρόσφατη ιστορία.

Άπειρες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του παραγωγού, καθώς ο ίδιος αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις που έπαιρνε το θέμα διέγραψε την δημοσίευση και ζήτησε συγγνώμη, χωρίς όμως  να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Λίγες ώρες αργότερα, ο δημοσιογράφος κοινοποίησε νέο tweet ενημερώνοντας πως απολύθηκε. Την είδηση μετέδωσε επίσημα το BBC.

πηγές: efsyn. new.gr

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος