Νομοθεσία κατά του “κουτσομπολιού”

Για αυτούς που δεν κόβουν την κακή συνήθεια και συνεχίζουν να ασχολούνται με τους άλλους κάνοντας κριτική, τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα στην Πόλη των Φιλιππίνων, η οποία απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό. Όποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύει στην πόλη Μπιναλόναν θα καταδικαστεί σε κοινοτική εργασία, θα μαζεύει σκουπίδια, και θα του επιβάλλεται χρηματική ποινή η οποία θα λειτουργεί κλιμακωτά.

gossip  images

Την πρώτη φορά που θα παραβεί κάποιος τον νόμο, θα πληρώσει 3,8 δολάρια και θα περάσει τρεις ώρες μαζεύοντας σκουπίδια από τους δρόμους. Από την άλλη αυτοί που δεν κόβουν την κακή συνήθεια και συνεχίζουν να κουτσομπολεύουν τα πράγματα γίνονται αυστηρότερα, καθώς έχει οριστεί χρηματική ποινή 20 δολαρίων και έως και 8 ώρες κοινοτικής εργασίας. Ο δήμαρχος της πόλης πιστεύει ότι είναι χάσιμο χρόνου αυτή η συμπεριφορά. Με τον νόμο αυτό επιδιώκει να προστατεύσει την κοινωνία από τη διασπορά φημών για τις σχέσεις των πολιτών, την οικονομική τους κατάσταση, τον ρατσισμό κτλ, χωρίς να περιορίζει το δικαίωμα του λόγου. Τέλος τόνισε, πως  όλοι φέρουμε την ευθύνη για ό,τι λέμε και ως μονάδες και ως πολίτες μίας κοινότητας. Θέλουμε να δείξουμε σε άλλες πόλεις πως η Μπιναλόναν αποτελείται από καλούς ανθρώπους, είναι ένα καλό και ήρεμο μέρος για να μένεις.

πηγές: ant1

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος