Η Δημοκρατία του 21ου αιώνα….

Και Ναι λοιπόν….. θα αναφερθώ σήμερα στο άρθρο που ανέβασα στις 3 Μαϊου με θέμα τον “περιορισμό του δικαιώματος των γυναικών για τερματισμό κύησης”στην πολιτεία της Αλαμπάμα, εκφράζοντας την απογοήτευση μου για τους άνθρώπους που μπορούν  ΣΗΜΕΡΑ το 2019 στην ΑΜΕΡΙΚΗ να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο………. Το ζήτημα ήταν σε διαδικασία για να εγκριθεί και μάλιστα κάποιοι υποστήριζαν πως το νομοσχέδιο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακυρωθεί από τα δικαστήρια. Όχι απλά δεν ακυρώθηκε αλλά… η Γερουσία της Πολιτείας της Αλαμπάμα ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει απαγόρευση αμβλώσεων σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, το οποίο δεν προβλέπει εξαιρέσεις ούτε καν στις περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία»Η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, υπέγραψε τον πιο αυστηρό νόμο για τις αμβλώσεις που έχει τεθεί παγκοσμίως και έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες χιλιάδων υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ανθρώπων να αποτραπεί, έστω την τελευταία στιγμή, η ισχύς του νόμου-ντροπή….Οι πολιτείες Κεντάκι- Μισισιπί -Τζόρτζια- Οχάιο- Μιζούρι και Τενεσί έχουν απαγορεύσει τις αμβλώσεις αμέσως μόλις μπορεί να εντοπιστεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο, κάτι που μπορεί να γίνει ήδη από την έκτη εβδομάδα της κύησης.

hrianna untitled-design-22

‘Δεν είναι σωστό, είναι αμαρτία’ έλεγε η μαμά μου μέχρι να μου μαρτυρήσει ότι στο παρελθόν συνέβη και σε εκείνη…Α πα πα άκουγα από τη γιαγιά μου όταν παρακολουθούσε στις ειδήσεις περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης…… μέχρι να μου συμβεί και να χρησιμοποιήσει το δικό της παράδειγμα για να με παρηγορήσει…. και είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά που άκουγες τόσα χρόνια, τα μη, τα πρέπει, τα δεν πρέπει ,το σωστό, το λάθος, είναι τόσο δίπλα σου, και εσύ μέσα σου που νόμιζες πως απέχουν όλοι οι δικοί σου από αυτά προσπαθώντας να τους μιμηθείς, ξαφνικά διαπιστώνεις ότι σε συμβουλεύουν με βάση τα κοινωνικά στερεότυπα και όχι με τα πιστεύω και τις πράξεις τους….

Ποιος θα τολμήσει να ορίσει τη ζωή μου; Ποιος θα  καταδικάσει όλη μου τη ζωή για μια στιγμή απροσεξίας; Ποιος θα μου επιβάλλει μια ζωή χωρίς να τη θέλω… χωρίς να μπορώ να τη διαχειριστώ; ΚΑΝΕΝΑΣ… Δεν μπορεί ένας νόμος να κατευθύνει την πορεία που θέλω να χαράξω… τις προτεραιότητες μου…. δεν μπορεί να εξετάσει και να υπογράψει μια τέτοια νομοθεσία γυναικείο χέρι…Μάλλον την ώρα που υπέγραφε αυτή η γυναίκα δεν ήξερε τι υπογραφεί…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ... Δεν μπορώ να το διανοηθώ…Αλλάζω Ήπειρο, αλλάζω πλανήτη, σκοτώνω ήδη ζωντανό άνθρωπο αν χρειαστεί για να προστατεύσω το μέσα μου και το μέλλον μου που καθημερινά παλεύω να το διαμορφώσω με βάση το πρότυπο που έχω στο μυαλό μου, είναι δεν είναι σωστό. Κυνηγάω το κάτι διαφορετικό και κυνηγιέμαι κάθε μέρα από ένα κόσμο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, για να νιώσω το συναίσθημα που θέλω εγώ και όχι αυτό που θα μου επιβάλλει μια κοινωνία αρρωστημένη από συντηρητισμό και κανονισμούς…

Είναι αμαρτία άμα καταφύγεις στην άμβλωση ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αν γεννήσεις έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν σου ανήκει γεμίζοντας τη ζωή του αβεβαιότητα, ανασφάλεια, απωθημένα, και λάθος κατευθύνσεις…

Οι εκτρώσεις στην Ελλάδα φτάνουν τις  40.000 που καταγράφονται ετησίως και μέσα σε αυτές μια χρονιά ήμουν και εγώ….α καιιιι είμαι πολύ περήφανη γι’αυτή μου την επιλογή, γιατί είχα την ικανότητα να διακρίνω τις ανάγκες μου να υπερασπιστώ τα θέλω μου…Δεν κυριεύθηκα ούτε μια στιγμή από τύψεις και ενοχές…. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να μου συμβεί και πάλι διότι δεν θεωρώ την άμβλωση τρόπο αντισύλληψης επιλέγοντας την ξανά και ξανά.  Ας γίνει κάτι καλύτερο στο εκπαιδευτικό σύστημα στο κάτω κάτω… Ακόμα και στην Ευρώπη που  δεν υπάρχουν τόσο έντονα αυτές οι τάσεις, δεν θυμάμαι να έχω διδαχθεί ποτέ κάτι για τρόπους αντισύλληψης ούτε για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα… πως απαιτείς σαν κράτος να μην κάνει το λάθος ο πολίτης σου; Εγώ λέω να βάζεις και πρόστιμο στη γυναίκα κάθε φορά που συλλαμβάνει χωρίς να το θέλει…%$#@%^&*… Αντί να εξετάζεις εσύ από μόνο σου σαν κράτος, αν ο πολίτης είναι ικανός να χαρακτηριστεί ΠΑΤΕΡΑΣ η ΜΑΝΑ, αν του κόβει, αν μπορεί να ακουμπήσει ένα παιδί μέσα του χωρίς να το σκοτώσει, αν έχει τη διάθεση να πλάσει κάτι καλό ….δεν κάνεις τίποτα… μόνο ζητάς νομοταγείς πολίτες….και παραπονιέσαι και για το φαινόμενο υπογονιμότητας …Είναι πολύ αστείο. Να έρθουν στον κόσμο κι’άλλα παιδιά γιατί; Δεν βρίσκω λόγους, κίνητρα, ιδανικές συνθήκες..

Τελευταίος και καλύτερος ήταν ο νόμος που ψηφίστηκε στη Φλόριντα  επιτρέποντας στους καθηγητές να οπλοφορούν για να μειωθεί η βία στα σχολεία. ΤΡΑΓΙΚΟ. Άντε μετά να γεννηθούν νέα μυαλά και νέες τάσεις που θα πάνε την ανθρωπότητα μπροστά. Δεν γίνεται υπό τέτοιους όρους γιατί κάποιος αποφασίζει να μπαίνει με λάθος τρόπους στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του ατόμου όταν αυτό ακόμα διαμορφώνεται… Το όπλο στην τσέπη του καθηγητή  ακόμα και αχρησιμοποίητο να είναι στιγματίζει το μυαλό του παιδιού. Οι φονικές πράξεις δεν γίνονται σε κλινικές και ιατρεία από γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις, αλλά διαπράττονται καθημερινά από κυβερνήσεις, συντηρητικές κοινωνίες, θρησκείες και συμφέροντα περιορίζοντας τις ζωές του κόσμου.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος