Κι αν σου λείπει μόνο το μολύβι;

“Υπάρχουν όμως σπίτια που το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μολύβι”, βρήκε να συμπληρώσει ρίχνοντας με απότομα για άλλη μια φορά στη θάλασσα των εξωπραγματικών αντιδράσεων σε διάλογο. “Φέρε μου εσύ ένα αδελφάκι, να έχω κάποιον στο ύψος μου, γιατί θέλω να παίζω με τα δεινοσαυράκια μου. Αλλιώς θα πρέπει να κάθομαι μπροστά σε μια οθόνη ή ένα τάμπλετ και να παίζω Uno και δεν το θέλω αυτό”, συνέχισε αποφασισμένο πια να με αποτελειώσει.
Στέκομαι στα απαραίτητα ενός σπιτιού όμως και ήρθε η ώρα να δουλέψω την επόμενή μου απάντηση. Το θετικό της 24ωρης σχέσης είναι ότι ο διάλογος εκτείνεται στο χρόνο. Μπορεί να μας πάρει μέρες να ολοκληρώσουμε ένα θέμα. Χιλιάδες μέρες.
Έχω ένα ψώνιο. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω Πολιτική Φιλοσοφία και Οικονομική Σκέψη. Βρίσκω ότι είναι τα δύο απαραίτητα εργαλεία που θα με σώσουν από την παράνοια της καθημερινότητας. Μόνο διαβάζοντας τους τόμους και βλέποντας την άβυσσο της γνώσης και της φαιάς ουσίας που έχει αποδοθεί στα δύο αυτά θέματα, μπορώ να κατανοήσω την ημιμάθεια ή και την αμάθεια των πολλών ως προς τα ζητήματα πολιτικής διαχείρισης.
Υπάρχουν και σπίτια που χρειάζονται μόνο ένα μολύβι, ή κάτι τέτοιο μου είπε. Τι μου είπε; Πώς του ήρθε;
Έχεις δει ποτέ σου κασετίνα παιδιού που πηγαίνει πρώτη Δημοτικού; Έχει μερικούς μαρκαδόρους, κάποιες ξυλομπογιές, σίγουρα δυο δαγκωμένες γόμες και ένα δυο μολύβια. Δεν έχουν ξύστρα. Τα μικρά τους δυνατά χεράκια σπάνε όλες τις μύτες των μολυβιών όταν προσπαθούν να τα ξύσουν. Είναι δύσκολη, τεχνική δουλίτσα. Έτσι ξαφνικά μέσα στην ημέρα, το μόνο που μπορεί να χρειαστείς, σε ένα από τα σοφά δομημένα 8ωρα του 24ωρου, είναι…ένα ακόμα μολύβι. Να γράψεις.

Στελνοντάς το παιδί σχολείο, με βαριά καρδιά, βάσει των δικών μου εμπειριών βεβαίως βεβαίως, του έβαλα στη σάκα μια συμβουλή. Το σχολείο θα σου δώσει τα εργαλεία, εσύ θα πρέπει να δεις τι θα τα κάνεις. Εννοούσα τη γραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά. Η πραγματική γνώση είναι μέσα στη βιβλιοθήκη. Στην Βιβλιοθήκη.

Δε μας λείπει τίποτα

Δε μας λείπει τίποτα

Θα έπρεπε να νιώσω υπερηφάνια που σε ένα παιδικό της ηλικίας, λείπει μόνο ένα μολύβι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δικαιολογία για να μην υιοθετήσω και δεύτερο παιδί.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Juliana Lekka

Η Ιουλιανα ειναι δημιουργικη, καλη ηθοποιος αλλα κακη υποκριτρια και ειναι παιδι της Οικογένειας. Αγαπησε τα άλογα μεσα απο τις βολτες της στο δασος και πανω απο το πιανο της που βρισκεται στη Ν. Μακρη στεκει το Σινικο Τοιχος. Το σπιτι της ειναι γεματο απο ναυτικους πινακες αλλα δεν εχει καπετανιο. Ειναι καλη. Απολαυστε την.

Σχολίασε πρώτος