Και δώσ του κι άλλο κυνηγητό…

Υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες. Αυτές είναι η κατανόηση, η αγάπη, η μετάνοια και η κάθαρση. Αυτές είναι όλες κι όλες, απλώς εμείς τις βλέπουμε σε όλο τους το φάσμα, άλλοτε απαλό, άλλοτε έντονο. Πάνω σε αυτές τις αξίες, έχουν τοποθετηθεί απαλά όλα τα παιχνίδια που παίζουμε μεταξύ μας, οι μικροί και οι μεγάλοι.

Τα ίδια είναι, απλώς σε διαφορετικές συχνότητες, και εννοώ την περιοδικότητα της έντασης. Ένα από αυτά τα σταθερά παιχνίδια, που είναι χτισμένα πάνω στις σταθερές αξίες, δεν είναι άλλο από το κυνηγητό.

Ναι, το κυνηγητό.

Εκείνο το παιχνίδι, όπου ένας, η θέση του οποίου δεν αρέσει σε κανέναν, προσπαθεί να βάλει άλλον στη θέση του με το να τον πιάσει. Είναι εκείνο το παιχνίδι που όλοι θέλουν να τρέξουν να σωθούν, να μην περάσουν στη θέση του κυνηγού, ενώ συγχρόνως κάτι μέσα τους ενοχλεί και δηλώνει ξεκάθαρα “Έλα , άστον να σε πιάσει, εσύ θα τους κυνηγήσεις καλύτερα, έχεις άλλες τεχνικές”.

Είναι ωραίο αυτό το παιχνίδι και με το “ωραίο” εννοώ το κλασσικό, “στην ώρα του“. Όλα συμβαίνουν στην ώρα τους, αλλιώς τα αλλάζουμε.

Πέρα όμως από το κανονικό, το κυνηγητό των μεγάλων με την αναζήτηση για ευκαιρία να αποδείξεις στους συμπαίκτες σου ότι είσαι ο καλύτερος, υπάρχει και το μικρό κυνηγητό. Το “tag, you’ re it”!. Σε ακουμπάω και με κυνηγάς.

Πολύ γέλιο. Με το που έπρεπε να τρέξω να σωθώ, να μη με πιάσει, έλιωνα στο γέλιο. Ένα γέλιο όχι νευρικό αλλά πηγαίο. Έβγαινε από μέσα, από το παιδί που κοιμόταν μέχρι τις 12:00 για ν’ αποφύγει το διάβασμα για το σχολείο.

Πέρασα τέλεια και θα το ξανακάνω, μόνο που δε μπορώ πάντα.

το μικρό και το μεγάλο το κυνηγητόΚάτι με σταματάει. Ίσως να είναι το παιδί που μεγάλωσε, διάβασε παρά τη θέλησή του και έμαθε και το μεγάλο κυνηγητό. Όμως καλό είναι να μην τα μπλέκουμε τα πράγματα.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Juliana Lekka

Η Ιουλιανα ειναι δημιουργικη, καλη ηθοποιος αλλα κακη υποκριτρια και ειναι παιδι της Οικογένειας. Αγαπησε τα άλογα μεσα απο τις βολτες της στο δασος και πανω απο το πιανο της που βρισκεται στη Ν. Μακρη στεκει το Σινικο Τοιχος. Το σπιτι της ειναι γεματο απο ναυτικους πινακες αλλα δεν εχει καπετανιο. Ειναι καλη. Απολαυστε την.

Σχολίασε πρώτος