Γυμνή διαμαρτυρία μοντέλων κατά του “Facebook”

Διαμαρτυρία γυναικών και ανδρών έξω από τα γραφεία της Facebook στη Νέα Υόρκη! Ξαπλώνουν στο δρόμο κρατώντας πλακάτ που απεικονίζουν θηλές, περίπου 100 Αμερικανοί μοντέλα στο επάγγελμα, στέλνουν μήνυμα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ……………….. Ο λόγος;;; Οι πολιτικές λογοκρισίας που ασκεί η εταιρεία όσων αφορά το καλλιτεχνικό γυμνό…

Το μήνυμα αφορούσε και το Instagram το οποίο στους όρους του αποκλείει και λογοκρίνει τις φωτογραφίες  που εκθέτουν το ανθρώπινο σώμα.

facebook_protest 1116

Όπως αναφέρει το CNN, η διαμαρτυρία, που είχε το όνομα #wethenipple, οργανώθηκε και φωτογραφήθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Σπένσερ Τουνίκ και τη Διεθνή Ένωση κατά της Λογοκρισίας.

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το 2020.

«Είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία γυναικείου καλλιτεχνικού γυμνού από τους κανονισμούς κοινότητας του Facebook και του Instagram», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γυναικεία οργάνωση.

πηγές: ethnos.gr

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος