Από τότε που φτιάχτηκαν τα “αλάρμ” χάθηκε το φιλότιμο……

Αναπηρικά αμαξίδια στη Θεσσαλονίκη παρκάρουν μπροστά από ράμπες αναπήρων και ενημερώνουν με σημείωμα τους  οδηγούς ότι «επιστρέφουν σε πέντε λεπτά».Για περίπου δύο ώρες δεκάδες άτομα με ειδικές ανάγκες είπαν να στείλουν ένα μήνυμα συνείδησης σε απρόσεκτους οδηγούς που παρκάρουν ανενόχλητοι σε θέσεις ΑΜΕΑ. Η ενέργεια αυτή  είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, θέλοντας να δείξουν ότι αυτά τα 5 λεπτά δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην  διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων. 

8792a512-d102-4d8f-b0c7-29a78b827371_1

«Όχι, ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5, ούτε 10, ούτε 15 λεπτάκια. Όχι, δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα. Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και, πίστεψε με, δεν θέλεις να βρεθείς στη θέση μου. Γι’ αυτό θέλω να μας θυμίσω ότι…. σεβόμαστε τον συνάνθρωπο με αναπηρία και δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑΜεΑ. Μέσα από αυτήν τη δράση μας, λοιπόν, θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει!» δήλωσε ο Δημήτρης Αντωνίου. 

Μιλώντας για την σημερινή δράση στην πλατεία Αριστοτέλους, ο παραολυμπιονίκης και αστυνομικός Αντώνης Τσαπατάκης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ασυνειδησία στην εποχή μας. “Δεν υπάρχει παιδεία. Υπάρχει α-παιδεία. Πιστεύουμε να αλλάξει αυτό και να ζήσουμε όλοι αρμονικά όπως μας αρμόζει και όπως πρέπει. Πέντε λεπτά καθυστέρηση σημαίνει ότι χάνουμε πέντε λεπτά από τη ζωή μας” είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

4a1ca209-772e-4b1a-9c1b-1b6ac4565cff

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος