Δικαίωμα στην ευθανασία…….(υπό όρους)

Σε περιπτώσεις βιασμού όπου ο ασθενής φτάνει σε σημείο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση βιασμού που έχει υποστεί, η Ολλανδία έχει θεσπίσει νομοθεσία όπου επιτρέπει την ευθανασία εφόσον οι γιατροί διαπιστώσουν ότι ο πόνος είναι ανυπόφορος.

αρχείο λήψης  EUTHANASIA

Μια ανάλογη περίπτωση είναι της 17χρονης Νόα Ποτχόφεν από το Άρνεμ της Ολλανδίας, καθώς ο πόνος που της προκλήθηκε από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν μικρή αποδείχθηκε μη διαχειρίσιμος.  Για αρκετά χρόνια πάλευε με τον εαυτό της να ξεπεράσει το σοκ αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μέσα από ανακοίνωση της στο instagram η νεαρή κοπέλα αποχαιρετά τους φίλους της αποτρέποντας την προσπάθεια να της αλλάξουν γνώμη και δηλώνει πως “ο πόνος της είναι αβάστακτος”.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Marianna Ftaka

Η Μαριάννα έχει τελειώσει δημοσιογραφία και κάνει την πρακτική της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκη. Της αρέσει το ροζ και πίνει νερό από ένα τεράστιο πλαστικό θερμός σε σχήμα παγωτό.

Σχολίασε πρώτος