Mister Kentro.

Ξεκινάει με απλό τρόπο πάντα: κάτι ακούς- σου μένει- πριν το καταλάβεις ξυπνάς το πρωί και το έχεις στο κεφάλι σου ασταμάτητα μέχρι που φτάνει μια στιγμή που αναρωτιέσαι τι διάβολο είναι αυτή η μελωδία που σου έχει κολλήσει. Το ψάχνεις.

‘SUPERSAN’.

Μάλιστα.

Δηλαδή?

Δεν μπαίνουμε εύκολα στη διαδικασία να ψάξουμε αυτό που ακούμε και τα ραδιόφωνα παίζουν πια με έναν τρόπο που δύσκολα συνδέεις δημιουργό και πηγή.

Οπότε το ψάχνεις.

SUPERSAN = Mister Kentro και Panama Cardoon.

Σε οποιαδήποτε πόλη αυτής της χώρας ζεις πλην της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένεις, να περιμένεις, και ναι,  να περιμένεις κι άλλο μέχρι να μπορέσεις να συνδέσεις αυτό που άκουσες με αυτόν που το παράγει, οπότε έτσι και στο χωριό μας τη Θεσσαλονίκη πέρασαν τρία τέρμινα μέχρι να μπορέσω να ακούσω live τον Panama Cardoon και πιάσω το ένα από τα δύο νήματα αυτής της καταπληκτικά φρέσκιας συνδημιουργίας που ακούει στο όνομα The Sentient Run και μου έχει αιχμαλωτίσει τα αυτιά βδομάδες τώρα. Κι ακόμη κι όταν αυτό έγινε και βρέθηκα να πανηγυρίζω χορεύοντας τις πρώτες πρωινές ώρες, έμενε το άλλο μισό: ο  Mister Kentro.

80389008_539014186705238_4418316978624659456_n

Στην αναμονή πάλι.

Κι έρχεται η ώρα- κάτω από τις πιο περίεργες συνθήκες και στο πλέον ξεκάρφωτο μέρος- να ακούσω live τoν Mister Kentro και να συμπληρώσω το παζλάκι.

Ένας τύπος που δονείται με τη μουσική, δε στέκεται ακίνητος λεπτό, δε σταματάει να χαμογελάει κι από την πρώτη στιγμή σου το ξεκαθαρίζει: party or party.

Ο τέλειος οικοδεσπότης:

Αλλαγές σταθερές, κομμάτια οικεία αλλά άγνωστα, ήχος δικός του με αναφορές (αν το λέτε world music ew) σε άλλους, ανατολίτικους, εξωτικούς μουσικούς πολιτισμούς με μια δόση κύμινο και δύο σαφράν.

Πώς διάβολο ένας άνθρωπος που μόλις έσκασε στα πρώτα –άντα έχει τη δυνατότητα να δώσει δικό του χρώμα σε κάτι τόσο συλλογικά γνώριμο, αναρωτιέμαι και η αναζήτηση της απάντησης με οδηγεί στους Balkan Riddims. Όσο ακούω τον ήχο τους δεν εκπλήσσομαι.

Κάπου ανάμεσα στις σπουδές του, οι οποίες γεφύρωσαν το χτες με το αύριο, τα ταξίδια και τα gigs που πάντα εμπλουτίζουν μα κυρίως η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά με την οποία κάτι που ξεκινάει σύνθετα φτάνει στα αυτιά μας ως ένα απλό μουσικό κομμάτι καταφέρνει να μας αιχμαλωτίσει, να μας συνδέσει με δικά μας πράγματα κι εμπειρίες, να μπει στα playlists μας και τελικά να γίνει soundtrack των καλύτερων στιγμών μας.

Say his name.

M i s t e r  K e n t r o.

Μπείτε στη διαδικασία να μάθετε τι ακούτε και ποιος το έφτιαξε.

Ξεπεράστε το ναρκισσισμό σας και πείτε ένα «ΕΕεε! Παίζεις γαμάτα και μου έχεις φτιάξει το κέφι!» και, τέλος, μην αρκείστε να πατάτε ένα play σε αυτό τον τενεκέ που λέγεται youtube και πάτε μέχρι το δισκοπωλείο της γειτονιάς μου – στη δική σας δεν έχει :p – να πάρετε τον τελευταίο του δίσκο ‘The Sentient Run’ και να απολαύσετε καλή μουσική και εξαιρετική ποιότητα. (έστω, μέχρι το Bandcamp τραβηχτείτε- ήμαρτον πια, δύο κλικ και στηρίξτε έμπρακτα μια δυνατή προσπάθεια).

Κι επειδή, σας ξέρω τι είστε, μπείτε κι ακολουθήστε τον Mister Kentro και τους SUPERSAN στο Instagram για να είστε στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης για το που και πότε μπορείτε να περάσετε εγγυημένα καλά ένα βράδυ με φανταστική μουσική, μηδενική στημενίλα και χορό μέχρι το πρωί.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος