Αθλότοποι: Μια πρωτοβουλία ΑΠΘ και Δήμου Θεσσαλονίκης που μας … γυμνάζει!

Με πολύ μεγάλη χαρά πρωτογευτήκαμε χτες τα οφέλη του μνημονίου συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάστηκε και υλοποιείται το πρόγραμμα “Αθλότοποι”!

Οι Αθλότοποι είναι ένα πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και υλοποιείται σε αθλητικούς χώρους των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, βλέπε κατάλογο εδώ, με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα σχολεία στα οποία παρέχεται αυτή η δυνατότητα δεν είναι απαραίτητα και τα σχολεία φοίτησης των παιδιών μας. Ένα παιδάκι, δηλαδή, μπορεί να πάει το απόγευμα στο 41 Δημοτικό Σχολείο για να παρακολουθήσει μάθημα χορού και να φοιτά σε εντελώς διαφορετικό δημοτικό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Ένωση Γονέων της E΄ κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στους Αθλότοπους διδάσκουν Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του ΠΓ/ΑΠΘ, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και το πρόγραμμα είναι εξ’ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενο, συντηρείται δηλαδή με τις συνδρομές των γονέων. Πραγματοποιείται εβδομαδιαίως σε κάθε σχολείο και περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. καλαθοσφαίριση, μοντέρνο χορό, καράτε) τις απογευματινές ώρες.

Για να λειτουργήσει ένα τμήμα πρέπει να υπάρχουν κατ’ ελάχιστο 12 μαθητές και το ύψος της μηνιαίας συνδρομής είναι  10 ευρώ+ΦΠΑ (12,4 ευρώ) ανά μήνα και αφορά 1 ώρα δραστηριότητας την εβδομάδα, δηλαδή 4 φορές το μήνα.

Το σαιτ γράφει ότι οι συνδρομές καταβάλλονται ανά τρίμηνο (Οκτώβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο), ενώ- επαναλαμβάνω- τα παιδιά σας μπορούν να παρακολουθήσουν όποιο πρόγραμμα θέλουν, ανεξάρτητα από το σχολείο που πηγαίνουν.

shotokan karate σοτοκαν καρατε αθηνα γραβανη απθ

Στο δικό μας σχολείο, στο 41, ο Αλέξανδρος χτες παρακολούθησε το πρώτο- δοκιμαστικό – μάθημα Καράτε. Η διδάσκουσα, Αθηνά Γραβάνη, είναι ένα νεαρό κορίτσι που ξέρει ακριβώς τι της γίνεται, φαίνεται ότι έχει άρτιες βάσεις και κατάρτιση, έχει πάθος (δεν κρύβεται- είναι στην κατηγορία έρωτας/βήχας) για αυτό που κάνει και μου έδωσε την αίσθηση ότι δε θα μάθει στο παιδί μου μόνο τεχνική, αλλά θα του μεταδώσει τις αξίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό και την εκγύμναση, μιας και για την ίδια αυτό είναι τρόπος ζωής.

Εγώ από Shotokan karate δεν έχω ιδέα, οπότε μη σας κάνω την έξυπνη. Αυτό που είδα πάντως είναι ένα τρομερά δύσκολο στη διαχείριση τμήμα, με προνήπια έως παιδάκια τρίτης δημοτικού, να λειτουργεί, να μαθαίνει, να διασκεδάζει και να εξελίσσεται και προς 12 ευρώ το μήνα, ειλικρινά δε φαντάζομαι τίποτα καλύτερο για τις Δευτέρες μας.

Στα διαδικαστικά τώρα:

 

Κόστος

Κόστος Υπηρεσιών
Κόστος ανά μήνα Κόστος ανά τρίμηνο
1 δραστηριότητα/εβδομάδα (4 ώρες/μήνα) 12,4 € 37,2 €
2 δραστηριότητες/εβομάδα (8 ώρες/μήνα)

ή

2 ώρες την ίδια δραστηριότητα/εβδομάδα (8 ώρες/μήνα)

24,8 € 65 €

Τρόπος πληρωμής

Kαταβολή της συνδρομής στον παρακάτω λογαριασμό και παράδοση του καταθετήριου στον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής του μαθήματος:
Τράπεζα Πειραιώς: 5202-061572-139
IBAN: GR7801722020005202061572139
Δικαιούχος: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ
Αιτιολογία: 87747, Αθλοτόποι και το ονοματεπώνυμο του/των παιδιού/ιών σας
 Για να κάνετε εγγραφή ακολουθήστε το σύνδεσμο ΕΔΩ

Και…

Καλά να περάσετε!

Σημείωση: Η διαχείριση της χρηματοδότησης του προγράμματος γίνεται με ευθύνη της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. και τον Ειδικό Λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του Α.Π.Θ., σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΚΑ/679/22.08.1996. Τα οικονομικά στοιχεία του έργου αναρτώνται στη ¨Διαύγεια”.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος