Drag for Kids- Μια Ομάδα έξω από τα Συνηθισμένα!

Στα επτάμιση χρόνια που έχω παιδιά τα έχω δει όλα: παραδοσιακές παραστάσεις θεάτρου, αναγνώσεις παραμυθιών, ημερίδες για την ανακύκλωση, φεστιβάλ παιχνιδιού, παιδικά μουσεία, υπερθεάματα με σαπουνόφουσκες, μάχες με χρώματα, διαγωνισμούς κάθε είδους. χορό σε παγοπέδιλα, σε πατίνια, τσίρκο χωρίς ζώα, καραόκε για παιδιά κι αυτά είναι όσα θυμάμαι τώρα στα γρήγορα.

Αυτό που θα σας παρουσιάσω όμως στις επόμενες σειρές, τα χρειαζόμουν όπως η έρημος το νερό και εξηγώ αμέσως γιατί:

Με συναρπάζουν οι φρέσκες ιδέες κι από όλες τις δυνάμει “φρέσκες” ιδεές ΑΓΑΠΩ εκείνες που χρειάζονται τόλμη και αλήθεια για να υλοποιηθούν, εκείνες που ο δημιουργός/ εμψυχωτής πρέπει να μας δώσει κι ένα κομμάτι από τον εαυτό του για να λειτουργήσει το όλο πράγμα, ιδέες που ξεκινάνε από μια σκέψη και καταλήγουν να είναι Τέχνη, με το ταυ κεφαλαίο. 

Μέσω μια εξαιρετικής σελίδας που ακολουθώ στο φβ με τίτλο Οικογένειες Ουράνιο Τόξο (αφορά στις οικογένειες lgbtqia+) έμαθα για την ομάδα :

DRAG FOR KIDS!

Διαβάζω στο πολύ καθαρό και φωτεινό site της ομάδας ότι προ μηνός ολοκληρώθηκε η πρώτη τους δράση που φιλοξενήθηκε από τη Fluffy Library (https://www.facebook.com/FluffyLibrary),  στην Αθήνα και την επιμέλειά της είχε η καλλιτέχνις Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου.

Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου… μα κάτι μου θύμιζε αυτό το όνομα, κάτι αγαπημένο το οποίο όμως δυσκολεύτηκα να εντοπίσω. Έψαξα στο ίντερνετ και εκστατική ανακάλυψα ότι η Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου ήταν η καλλιτέχνις πίσω από ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ installation που στήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προ διετίας, στο πλαίσιο της Biennale.

Θυμάμαι να πηγαίνω με τα παιδιά μου στο μουσείο και να μην ξεκολλάμε από το έργο της, το οποίο μπορούσες να… χαϊδέψεις, να τυλίξεις γύρω σου, να πετάξεις στον αέρα, να χρησιμοποιήσεις ως κρησφύγετο για λίγο.

Γέμισα με τόση χαρά εκείνη τη μέρα στο Μουσείο, που ήξερα μέσα μου ότι θα υπήρχε συνέχεια σε αυτό το διάλογο και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

 

Τι είναι όμως η Drag for Kids?

drag show greece drag queens and children

Είναι μια ομάδα με Drag Queens, οι οποίες αναλαμβάνουν με τον πιο διασκεδαστικό, γκλιτεράτο, τούλινο και παραμυθένιο τρόπο να επιμορφώσουν τα παιδιά μας για μια σειρά από θέματα.

drag show greece drag queens and children

 

Στην συνάντηση του Ιανουαρίου το θέμα ήταν η ανακύκλωση κι αν δείτε τις φάτσες γονιών και παιδιών, καλύτερα δε γινόταν να περάσουν!

drag for kids

Μπείτε στο εξαιρετικό σαιτ της ομάδας και γνωρίστε την καλύτερα, ενώ όλοι περιμένουμε να μάθουμε τι ετοιμάζεται για τις 26 Απριλίου οπότε και θα παρουσιαστεί η νέα δράση! (κράτηση θέσεων μέσω του μειλ της Drag for Kids : dragforkids@gmail.com)

i love drag queens

 

 

Disclaimer- Το σαιτ μου είναι ένας χώρος ασφαλής, στον οποίο δεν επιτρέπω διακρίσεις σε καμία βάση- επίσης είναι ένας χώρος ιδιωτικός, στον οποίο κατευθύνεστε μόνο αν το επιλέξετε. Έχω την πεποίθηση ότι στα 7 χρόνια που λειτουργεί μόνο υποστηρικτικά σχόλια από ανθρώπους που μοιραζόμαστε ηθική και πεποιθήσεις έχει δεχτεί, ωστόσο διευκρινίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δε θα επιτρέψω κανένα σεξιστικό ή σκατόψυχο εν γένει σχόλιο. Κάντε το κλικ σας για αλλού, όσοι δε συμφωνείτε. Αυτή είναι η δική μου παιδική χαρά! Μερσί μπιεν.

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος