Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη: Paul Klee!

Στον κύκλο Καλλιτεχνικές Δημιουργίες του Μαρτίου, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30/03/2020, ώρα 6.30 μ.μ. – 8.00 μ.μ.το εργαστήρι :

«Κάστρα και ανθισμένα δάση με τον τρόπο του Paul Klee»!

Η δράση αποτελεί ένα ταξίδι στον  κόσμο του μεγάλου ζωγράφου  και στο φανταστικό  κόσμο των έργων του. Παίζουμε, ζωγραφίζουμε, κατασκευάζουμε κάστρα και δάση, εμπνεόμενοι από το έργο  του Paul Klee.

Η wikipedia γράφει γι’αυτόν:

Ο Πάουλ Κλέε ήταν Γερμανο-Ελβετός ζωγράφος, γεννημένος το 1 879. Μολονότι δεν εντάχθηκε επισήμως σε καμία σχολή ή κίνημα, το έργο του είχε σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση των περισσοτέρων καλλιτεχνικών τάσεων της μοντέρνας τέχνης, ενώ υπήρξε και δάσκαλος στη σχολή Μπαουχάους. Άφησε συνολικά περισσότερα από 9.000 έργα, μεταξύ αυτών υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φιλοξενείται σήμερα στο Κέντρο Πάουλ Κλέε της Βέρνης.

Το εργαστήρι στη βιβλιοθήκη υλοποιούν οι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί της Αction Art.

paul klee πολ κλε ζωγράφος


Υλικά που χρειάζεται  να έχετε μαζί σας:

1 λευκό χαρτόνι Α4,

κανσόν  χρωματιστά Α4 ,

μαρκαδόροι,

λαδοπαστέλ,

ψαλίδια,

κόλλα,

ένα γκοφρέ χαρτί με  χρώμα της αρεσκείας σας

paul klee

 Για  γονείς και παιδιά από 6 χρονών και άνω, μέχρι 15 παιδιά


Με ηλεκτρονική προεγγραφή στο s.chatzi@thessaloniki.gr

**Λόγω των ειδικών περιστάσεων (κορωνοϊός) παρακαλούμε πολύ –  πριν προσέλθετε στην βιβλιοθήκη για να συμμετέχετε στις δράσεις της – να επικοινωνείτε τηλεφωνικά  μαζί μας:
231331 8570, 2313318591, 231331 8572.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος