Υγιαίνετε!

Αρρώστησα αυτές τις μέρες.
Το παιδί από τότε που είμαστε μαζί δεν έχει ασθενήσει για περισσότερες από δύο μέρες. Του δίνω πρωτόγαλα, το οποίο είναι ένα φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνει την εκάστοτε ίωση, αλλά να τη διατηρεί μόνο τόσο όσο χρειάζεται ο οργανισμός για να δημιουργήσει αντισώματα. Όταν τα οικονομικά μου το επιτρέπουν παίρνω κι εγώ την ίδια αγωγή. Αυτόν τον καιρό είχα λίγη αυτοπεποίθηση, ενδεχομένως άλλες έγνοιες , μην το κουράζω, δεν έκανα την πρόληψη. Αρρώστησα.
Χρειάστηκε να μείνω σπίτι για ένα διάστημα και ευτυχώς έχω πάντα πράγματα να κάνω στο σπίτι μου, έχω φροντίσει γι’ αυτό, δεν είναι τυχαίο. Οργάνωσα το σπίτι και τη διακόσμηση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ένα ζωντανό σπίτι. Πιάνο, βιβλία, βασική τεχνολογία, ικανοποιητική αποθήκη τροφίμων και τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξω όλα τα φαγητά και γλυκά. Όλα… τέλος πάντων, όλα όσα μου αρέσουν.
Η παραμονή μου στο σπίτι μου θύμισε εκείνη την εποχή της πανδημίας, όταν χρειάστηκε παγκοσμίως να μείνουμε σπίτι για 14 μέρες. Ήταν μια περίοδος ανεξάρτητης κρίσης. Κρίση ναι, αλλά έξω από εμάς, πέρα από εμάς, όχι ανεξέλεγκτη. Είχε απίστευτο κοινωνικό ενδιαφέρον, από πλευράς παρατήρησης εκείνη η περίοδος. Δεν έμεινε εκείνη τόσο στις μνήμες των ανθρώπων, όσο ο απόηχός της, οι συνήθειες που αποκτήσαμε όταν αρρωσταίνουμε, η απενοχοποίηση της αναρρωτικής άδειας για όσους δουλεύουν σε γραφεία, η πρόληψη που επιδεικνύουν τα σχολεία έκτοτε καθώς και όλα τα κέντρα συνεστιάσεων. Ασπαστήκαμε την πρόληψη κι όχι τη θεραπεία. Οπωσδήποτε άφησε αποτύπωμα.

Η βασική διαφορά με τότε και τώρα είναι ότι τώρα δεν είμαι ένας άνθρωπος μόνος. Είχα και το παιδί στο σπίτι, το οποίο έπρεπε να προφυλάξω από κάθε κακό. Δε μας έπαιρνε να μείνει σπίτι. Είχα αρχίσει ένα πρότζεκτ με έναν παλιό μου γνωστό και αν και πήρα παράταση μέχρι να γίνω καλά, τελειώνοντας με τη γριπούλα, θα έπρεπε να ξεχυθώ στους δρόμους όση ώρα το παιδί είναι στο σχολείο γιατί είμαστε οι δυο μας, χωρίς ιδιαίτερες βοήθειες.

Μου έμαθε πολλά η υπομονή του στο να μην κάνουμε αγκαλιές, η ανοχή του στην απαίσια μάσκα μου, η έλλειψη παραμυθιού το βράδυ και η ησυχία για να αποφύγουμε τους πονοκεφάλους. Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι πως τώρα ένιωσα την αγάπη.

υγιαινετεΥγιαίνετε!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Juliana Lekka

Η Ιουλιανα ειναι δημιουργικη, καλη ηθοποιος αλλα κακη υποκριτρια και ειναι παιδι της Οικογένειας. Αγαπησε τα άλογα μεσα απο τις βολτες της στο δασος και πανω απο το πιανο της που βρισκεται στη Ν. Μακρη στεκει το Σινικο Τοιχος. Το σπιτι της ειναι γεματο απο ναυτικους πινακες αλλα δεν εχει καπετανιο. Ειναι καλη. Απολαυστε την.

Σχολίασε πρώτος