Μένουμε σπίτι …δημιουργικά!

Καθώς ο καιρός προσφέρεται για «indoor» δράσεις και τα δυο μου ζουζούνια αναζητούν καλλιτεχνικές αποδράσεις για να εκτονώσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση μου ήρθε μια ωραιότατη ιδέα στο μυαλό μετά τη χιλιοστή φορά που με ρώτησε η Αγγελική γιατί το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό… γιατί μένουμε σπίτι μαμά; 

Τα υλικά απλά , τα βρίσκεις σε κάθε σπίτι:

  • Μια μαξιλαροθήκη

  • Μαρκαδόροι

Η διαδικασία :

Αφού σχεδιάσαμε το μήνυμα «Μένουμε σπίτι», ανασηκώσαμε τα μανίκια μας και ξεχυθήκαμε στο γέμισμα με χρώμα , φτιάχνοντας παράλληλα σενάρια στο μυαλό μας. Επειδή τα χρώματα μπορεί να λερώσουν την επιφάνειά σας αν διαθέτετε νάιλον  είναι πολύ βοηθητικό, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Για τα υπόλοιπα …απλά αφήστε τα παιδιά να σας καθοδηγήσουν κάνοντας λίγες ερωτήσεις. «Τι λες να συμβαίνει σ αυτό το σπίτι;» 

Κάπως έτσι δημιουργήσαμε ένα δικό μας παραμύθι , αναπτύσσοντας παράλληλα τον προφορικό μας λόγο ενώ μας δόθηκε και η ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας.

Η δε Χριστίνα , μόλις 2,5 ετών έμαθε τα χρώματα και τα έδινε στην αδερφή της καμαρωτά.

Καταφέραμε εν ολίγοις να γεμίσουμε το χρόνο μας , να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε.

δημιουργική απασχόληση στο σπίτι παιδιά νηπια προνήπια προσχολική

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Σας παραθέτω εικόνες για δείτε τη δράση μας!

Καλή μας συνέχεια!

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Tsorakidou

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία αγάπησε τα παραμύθια, τις κατασκευές και οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημιουργία και τα παιδιά. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, το τμήμα προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε αυτό που πάντα επιθυμούσε: να συνδυάσει το μεγαλείο της δημιουργίας με τη βιωματική- παιγνιώδη μάθηση. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΔΗΘ. Έχει δύο κόρες, την Αγγελική και τη Χριστίνα. Λατρεύει τα ζώα κι έχει υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Με πλοηγό την φαντασία και κίνητρο την αγάπη για το παιδί έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τις δεξιότητες των παιδιών σεβόμενη πάντα τις αρχές της ενσυναίσθησης.

Σχολίασε πρώτος