20 Χρόνια από τη Θέσπιση της Οδηγίας για Φυλετική Ισότητα.

Σήμερα, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι, συμμετείχε στο συνέδριο «Ισότητα 2020», το οποίο σηματοδοτεί 20 έτη από τη θέσπιση της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα.

Η οδηγία, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους των προσπαθειών της ΕΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρώπη.

genderequality

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Την τελευταία 20ετία, οι φορείς ισότητας στην ΕΕ, εξοπλισμένοι με ισχυρά νομικά εργαλεία, προήγαγαν την ισότητα σε όλη την Ευρώπη, επιφέροντας θετικές αλλαγές σε κοινωνικό, θεσμικό και ατομικό επίπεδο. Ωστόσο, πρόσφατα γεγονότα, όπως οι διαδηλώσεις του κινήματος “Black Lives Matter”, δείχνουν ότι  στην Ευρώπη ακόμη είναι βαθιά ριζωμένες μεγάλες προκλήσεις . Σήμερα, κύριος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επαρκή εφαρμογή της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα και να βεβαιωθούμε ότι οι φορείς ισότητας είναι καλά εξοπλισμένοι ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα, αποτελεσματικά και αποδοτικά».

Στο συνέδριο που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο, την κροατική προεδρία της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκτυο φορέων ισότητας EQUINET, συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, φορέων ισότητας και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συζητήσουν για το μέλλον της ισότητας στην Ευρώπη.

Gender-equality2

Η ΕΕ διαθέτει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα και της απόφασης-πλαισίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 17 Ιουνίου, η ΕΕ πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες, διότι είναι ανάγκη να μιλήσουμε για τον ρατσισμό ανοικτά και έντιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, το Κολέγιο των Επιτρόπων πραγματοποίησε δομημένη συζήτηση με θέμα «Κατά του ρατσισμού και υπέρ της ενίσχυσης της πολυμορφίας και της ισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Κολέγιο των Επιτρόπων διερεύνησε διάφορες πιθανές οδούς δράσης, με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος