ΚΔΑΠ και Παιδικοί σταθμοί: Αιτήσεις από 17 Ιουλίου.

Στις 17 Ιουλίου ξεκινά με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή βρεφών, νηπίων, παιδιών και ΑμεΑ σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Η Πρόσκληση θα αφορά σε όλες τις μητέρες, τους πατέρες χήρους και τα άτομα που τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια τέκνων με δικαστική απόφαση.

Τα κριτήρια κατάταξης αφορούν στην εισοδηματική, επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση ενώ απογοήτευση προκαλεί η εξαίρεση που θέτει η ΚΥΑ της 8/07, όπως ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ αριθμός φύλλου 2774 και αφορά στις εργαζόμενες στο δημόσιο μητέρες.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει:

Οι ωφελούμενες της δράσης θα πρέπει να είναι – εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή – άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα, δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η εργασία ή η ανεργία, προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τις δυνητικά ωφελούμενες. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι, οι μόνιμοι και Αορίστου Χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μόνο για τις κατηγορίες των θέσεων Β3 και Δ του άρθρου 5 της παρούσας. 4.

Οι θέσεις Β3 και Δ αφορούν σε άτομα μεΑ.

Αναμένεται, βέβαια, η πρόσκληση που θα διατυπώσει με τρόπο οριστικό τα κριτήρια επιλεξιμότητας αλλά αν κάτι δεν αλλάξει οι εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα παραμείνουν εκτός της δράσης εναρμόνισης και φέτος.

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι αν δεν έχει παραλάβει το εκκαθαριστικό σας για το 2019, η ΕΕΤΑΑ αυτόματα θα ανατρέξει στο εκκαθαριστικό του 2018 αλλά θα έχετε την υποχρέωση να προσκομίσετε εκείνο του 2019 μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2020.

 

κδαπ 2020 παιδικοί σταθμοί εεταα

 

Ακριβή εικόνα για τα δικαιολογητικά θα έχουμε την Παρασκευή, οπότε θα βγει επίσημα η Πρόσκληση αλλά μέχρι τότε, μπείτε να δείτε την ΚΥΑ εδω: θα βρείτε τα περισσότερα που αφορούν στην περίπτωσή σας και θα είστε λίγο πιο προετοιμασμένες!

Καλές αιτήσεις!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος