DIY: Φτιάχνουμε ένα Καλοκαιρινό Ψαράκι!

Ένα καλοκαιρινό ψαράκι υποσχόμενο ώρες ξένοιαστου παιχνιδιού και δραματοποίησης είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί μπροστά σας και να κερδίσει ακόμη και τον πιο δύσκολο της οικογένειας που συνάμα απεχθάνεται την…..ψαρογεύση.
φτιάχνουμε ένα καλοκαιρινό ψαράκι
Εφοδιαστείτε με:
ατλακόλ,
ψαλιδάκι ,
συρραπτικο,
μαρκαδόρους,
έγχρωμο χαρτόνια σε μέγεθος Α4,
καλαμάκια και λίγο σπάγκο.
diy fish
Προετοιμαστείτε βάζοντας μια μεμβράνη , για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα και ξεκινήστε :
1) Με τη βοήθεια ενός μαρκαδόρου σχεδιάστε το κεφάλι και την ουρά του ψαριού. 
2) Κόψτε τα , τοποθετήστε χρώματα εστιάζοντας σε λεπτομέρειες όπως λέπια, ματάκι
3) Πάρτε ένα καλαμάκι και κολλήστε στην κάθε πλευρά αντιδιαμετρικά το κεφάλι από το ψαράκι και την ουρά του. Αν επιθυμείτε μπορείτε να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα στρασσάκια, ή άλλα αυτοκόλλητα της αρεσκείας σας.
4) Κόψτε πολύχρωμες λωρίδες πάχους 1 εκ. και κολλήστε τες ξεκινώντας από το ένα άκρο προς το άλλο φροντίζοντας να ισαπέχουν.
5) Σε ένα άλλο καλαμάκι συρράψτε ένα κομμάτι σπάγκο και την άλλη του άκρη στο στόμα από το ψαράκι!!
 * αντί για καλαμάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλωσσοπιεστρο
Καλά και δημιουργικά ψαρέματα !!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Tsorakidou

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία αγάπησε τα παραμύθια, τις κατασκευές και οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημιουργία και τα παιδιά. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, το τμήμα προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε αυτό που πάντα επιθυμούσε: να συνδυάσει το μεγαλείο της δημιουργίας με τη βιωματική- παιγνιώδη μάθηση. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΔΗΘ. Έχει δύο κόρες, την Αγγελική και τη Χριστίνα. Λατρεύει τα ζώα κι έχει υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Με πλοηγό την φαντασία και κίνητρο την αγάπη για το παιδί έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τις δεξιότητες των παιδιών σεβόμενη πάντα τις αρχές της ενσυναίσθησης.

Σχολίασε πρώτος