Μισθοί Εκπαιδευτικών στην ΕΕ: Η Ετήσια Αναφορά 2018-19.

Το δίκτυο «Ευρυδίκη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του σχετικά με τους μισθούς των εκπαιδευτικών και οι πίνακες που τη συνοδεύουν είναι από αποκαλυπτικοί μέχρι σοκαριστικοί, ανάλογα με τη χώρα διαμονής.

Τα ελληνικά δεδομένα φιγουράρουν στους πίνακες με τα χαρακτηριστικά αρχικά EL και μας τοποθετούν στις μάλλον κακοπληρώτριες χώρες σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς.
μισθοί εκπαιδευτικών στην ευρώπη 2018 2019

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η αποζημίωση είναι αναλόγως προσόντων, να προχωρήσει θεωρώντας επομένως ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί υπολείπονται των ευρωπαίων συναδέλφων τους.

Έρχεται όμως ο δεύτερος πίνακας (Figure 2) να αποκαταστήσει την αλήθεια: τα προσόντα που καλείται να έχει ένας Έλληνας εκπαιδευτικός για να του επιτραπεί να διδάξει είναι στο ίδιο επίπεδο με των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.

teacher qualifications πινακας με προσόντα εκπαιδευτικών στην ευρώπη

 

Μπείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ

ή στην έντυπη μορφή της : European Commission/EACEA/Eurydice, 2020. Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe – 2018/19. Eurydice Facts and Figures. Luxembourg: Publications Office of the European Union.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος