e-kdap: Μια Εξαιρετική Παιδαγωγικοί Πρωτοβουλία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Νέος αέρας πνέει εδώ και καιρό στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και φάνηκε σε παιδαγωγικό επίπεδο, από πέρυσι το Μάρτιο, όταν γονείς και παιδιά χάσαμε κυριολεκτικά τον αέρα που παίρναμε βγαίνοντας έξω, πηγαίνοντας σε δραστηριότητες και καλλιεργώντας νέες δεξιότητες.

Η Δάφνη στο ΚΔΑΠ Ν της ΚΕΔΗΘ (και λίγο πόδι Αλέξανδρου!) το καλοκαίρι 2020

Η Δάφνη στο ΚΔΑΠ Ν της ΚΕΔΗΘ (και λίγο πόδι Αλέξανδρου!) το καλοκαίρι 2020

Την περίοδο εκείνη, του πρώτου λοκνταουν, η σελίδα της ΚΕΔΗΘ στο φβ άρχισε να ανεβάζει περιεχόμενο για τα παιδιά που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί, εμείς που κάτι τέτοια τα ψάχνουμε διακαώς.

Άξιοι παιδαγωγοί όλων των ειδικοτήτων που μέχρι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΘ, υπό την Προεδρία και συντονισμό της Δημοτικής Συμβούλου Ιωάννας Κοσμοπούλου- σημειωτέον μητέρας τριών παιδιών- διοχέτευσαν όλη τους την εμπειρία και δημιουργικότητα σε μικρές καθημερινές αναρτήσεις που ξαναέβαλαν τη δημιουργική απασχόληση στο σπίτι μας και επανέφεραν τα χαμόγελα στις λίγο απογοητευμένες μουρίτσες των παιδιών μας. Έτσι και φέτος, σε αυτό το ελεεινό sequel που αν ήταν αμερικάνικης παραγωγής θα λεγόταν κάτι σαν LOCKDOWN 2 – Η Εκδίκηση του Ιού ή Ο Ιός Επιστρέφει, το θαύμα πολλαπλασιάστηκε.

Μουσικοί, εικαστικοί, δάσκαλοι χορού, αγγλικών, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου, πληροφορικάριοι, θεατρολόγοι έχουν συνεισφέρει τις ιδέες και τις γνώσεις τους στη σελίδα της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία αποτελεί τον παράδεισο του πιτσιρικιού 5-12 ετών (και των γονέων του!).

Από λύπη που αυτό το υλικό θα το “φάει¨ το φβ κι από σεβασμό στην τόση καλή δουλειά και προσπάθεια που γίνεται, αποφάσισα να κρατήσω ό,τι προλαβαίνω, να το αναδημοσιεύσω εδώ με αναφορά στην αρχική πηγή- ΚΕΔΗΘ- και στον εκάστοτε δημιουργό και να καταγράψω έτσι όλη αυτή την εξαιρετικά πετυχημένη προσπάθεια. Επίσης, με υποχρέωσαν τα παιδιά μου που έχουν αγκαλιάσει αυτό το υλικό και το θέλουν πιο προσβάσιμο, με ένα κλικ μακρυά.

Όλες οι δημοσιεύσεις θα φέρουν το διακριτικό e-kdap και θα μπορείτε να τις βρείτε κάτω από τον ευρύτερο τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!

Χαρούμενη και ουσιαστική δημιουργική απασχόληση σε όλους!

<3

#μετηνΚΕΔΗΘ

#e-kdap

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος