Σπιτική Πλαστελίνη με Απλά Υλικά!

Το είδαμε ΕΔΩ, το ζηλέψαμε, το φτιάξαμε!

Σε πρώτη φάση ανακατεύω το νερό με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε αρκετό αν δε θέλετε να σας βγουν απαλές (παλ) οι αποχρώσεις! Επίσης, στην αρχική συνταγής της Δήμητρας προσέθεσα ΞΥΝΟ που υποτίθεται δίνει γυαλάδα.. έτυχε να το έχω, αλλιώς θα το παρέλειπα χωρίς δεύτερη σκέψη!

σπιτική πλαστελίνη

Το ανακάτεμα είναι λίγο ΙΟΥ όπως το έθεσε ο Αλέξανδρος στην αρχή, αλλά μετά, προσθέτουμε αλεύρι και “δένει”.

ευκολη σπιτική πλαστελίνη

Εδώ ο καλλιτέχνης συνέλαβε την ιδέα να την … εχμ… εμπλουτίσει με αρώματα και γκλίτερ! Λειτούργησε καλά η προσθήκη!

20201115_151326

Η χαρά της μάνας: ζυμώνει σα μανιακός και με αφήνει ήσυχη για 4 ολόκληρα λεπτά! Η υφή είναι μαλακή και η αίσθηση υπέροχη!

γρήγορη σπιτική πλαστελίνη

Αποθηκεύουμε σε βαζάκι και την έχουμε ήδη δέκα μέρες χωρίς να χαλάσει!

20201115_151549(0)

Και τώρα πανηγυρίζουμε γιατί βγήκε τέλειο!

ΥΓ. για ανθρώπους που δε θέλουν πολλά λερώματα, να προτείνω ένα πλαστικό προστατευτικό στο τραπέζι κι ένα πανί. σεντόνι, μουσαμά κάτω από το τραπεζάκι εργασίας. Εμείς έτσι διασκεδάσαμε και σώσαμε και τα χαλιά μας!

<3

Καλές πλαστελίνες!!!

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος