e-kdap: Πως να φτιάξουμε εύκολα το δικό μας αντισηπτικό στο σπίτι.

Η δράση της ΚΕΔΗΘ με τίτλο e-kdap φροντίζει να απασχολεί τα παιδιά μας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και πως όχι με τέτοια ΑΣΤΕΡΙΑ εκπαιδευτικούς στο ροστερ της! Επιτρέψτε μου μια κάποια μεροληψία αφού τους ανθρώπους αυτούς τους γνωρίζω προσωπικά και έχω δουλέψει με τους περισσότερους δίπλα-δίπλα τα τελευταία 5 χρόνια! Η δουλειά που κάνουν για τη σελίδα του φβ της ΚΕΔΗΘ (ελπίζω να έχετε κάνει λαικ!) δυστυχώς όμως, πανάθεμα τον Μαρκ, θα χαθεί καθώς άλλες αναρτήσεις θα τη θάψουν. Κι εκεί μπαίνω εγώ και το μαμ φαταλ  – momfatale.gr : εκεί κι αν ελπίζω να έχετε κάνει λαικ!- να τη διατηρήσουμε και να της χαρίσουμε την ψηφιακή αιωνιότητα. Να κλείσω αυτή τη μικρή εισαγωγή με την παραδοχή αφενός ότι κανένας σπουδαίος μουσικός δεν αναδεικνύεται αν δεν έχει ένα καλό Μαέστρο και η Ιωάννα Κοσμοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ έχει φροντίσει να παράγεται έργο που αξίζει κι αφετέρου ότι έχω τεστάρει ό,τι ανεβάζω στα δικά μου (πειραματο)παιδιά και το έχουν αγαπήσει!!!
Σήμερα φτιάχνουμε αντισηπτικό με μια συνταγή που επιμελήθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΘ.
Πολλές φορές τα αντισηπτικά είναι περιζήτητα στην αγορά. Αν λοιπόν δεν έχουμε αντισηπτικό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει τη συνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας αντισηπτικό εύκολα γρήγορα και  κυρίως οικονομικά. Τα υλικά είναι απλά και ο καθένας μας τα έχει στο σπίτι του.
sanitizer (1)

Σημαντικό: Το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών μας είναι πάντα ο νούμερο ένα τρόπος να σταματήσουμε τα μικρόβια και τους ιούς, και η καλύτερη μέθοδος πρόληψης.

Θα χρειαστούμε:

Οινόπνευμα 95%  167ml

Οξυζενέ 3%    8,5ml

Γλυκερίνη   3 ml

Νερό βρασμένο 21,5 ml

 

Αναμιγνύουμε τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε…

1,2,3  έτοιμο το δικό μας αντισηπτικό!!!

Στο τέλος θα πάρουμε ένα χωνί και θα ρίξουμε το αντισηπτικό μέσα σε ένα μπουκάλι με αντλία ή βαποριζατέρ της επιλογής μας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!!!

 

Παρακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί

Πώς φτιάχνουμε εύκολα αντισηπτικό χεριών: https://www.youtube.com/watch?v=WQL3E0TNwo0&feature=youtu.be

 Καλή απολύμανση!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος