Δώρα για Παιδιά (που τα έχουν ήδη ΟΛΑ)!

Ξεκινώ μια μικρή έρευνα αγοράς γιατί εκτός από τον Άγιο Βασίλη- στον οποίο οι σπόροι του σπιτιού πιστεύουν με πάθος- και οι γονείς αυτή την εποχή έχουν πολύ πολύ δουλειά και με τα μαγαζιά να υφίστανται μόνο ηλεκτρονικά, η ζωή μας δε γίνεται ακριβώς και ευκολότερη…

Αφού γκρινιάξω ότι τα περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα που βρίσκω έρχονται στην κατηγορία ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ- λες και τα παιδιά παίζουν τα παιχνίδια με τα γεννητικά τους όργανα!- θα το προσπεράσω και θα επισημάνω ότι αυτά είναι μερικά χαριτωμένα πράγματα που βρήκα, τα παραθέτω ως ιδέες, χωρίς να υπολογίζω αν είναι διαθέσιμα ή ακριβά. Τα βάζω εδώ για έμπνευση!

  1. γάντια, κάλτσες, κασκόλ και λοιπά μικρά, πλην χαριτωμένα αξεσουάρ!

Χαριτωμένα, οικονομικά και βολικά, όταν δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες όπως ακριβώς το νούμερο! Επίσης, χαριτωμένο δωράκι για μικρούς καλεσμένους σε goodie bag! Προσοχή στην ποιότητα, όταν πρόκειται για λιλιπούτειους φίλους: φροντίζουμε να είμαστε σε φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και μπαμπού!

 

 

Στα γάντια, ειδικά αν προορίζονται για μεγαλύτερα παιδιά το νου σας: υπάρχουν μοντέλα στα οποία ο δείκτης είναι από υλικό που επιτρέπει να παίζουν με τα smart things τους- μη τυχόν και πάθουν κανένα παραλήρημα!

 

2. τεχνολογία και ρομποτική!

Με δώρο από αυτή την κατηγορία, ανεβαίνετε επίπεδο στην προτίμησή τους!

Μικροσκόπια προτείνονται διάφορα, κυρίως με κριτήριο (το φύλο- προσπερνάω σαν να μην το είδα) την ηλικία. Ανάλογα με το πόσο καταστροφικά μικρός, τόσο πιο ανθεκτικό. Η τιμή παίζει ανάλογα με την ευκρίνεια. Γενικά, αν δεν έχει προδιάθεση Παστέρ, προτιμήστε κάτι απλό.

3D στυλό, πολύ trendy και παιχνιδιάρικο. Ανάλογα με την τιμή και η ποιότητα. Για εξοικείωση μπορείτε να διαλέξετε κάτι οικονομικό αλλά προσοχή στον χειρισμό, όταν πρόκειται για μικρότερα τυπάκια γιατί ΚΑΙΕΙ!

 

Δώρο- λατρεία για το πιτσιρίκι που έχει μια φωτογραφική ματιά στα πράγματα! Η ίδια η μηχανή δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, αλλά τα αναλώσιμα είναι! Μια δυσκολία είναι να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι το ψηφιακό κλικ που είναι ανέξοδο δεν είναι το ίδιο με το αναλογικό που τυπώνεται. Ωστόσο, πρόκειται για θρυλικό δώρο που ενδέχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες!

 

Νέα γενιά και τεχνολογία πηγαίνουν πακέτο, έτσι κάπως η ρομποτική έχει βρεθεί στις υψηλές θέσεις της λίστας του Άγιου Βασίλης.

Προτάσεις θα βρείτε διαφορετικές, όπως αυτή της Lego, με τη γνωστή χαρά της συναρμολόγησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση της… αυτοκίνησης.

 

 

Τηλεκατευθυνόμενο μελισσάκι για το νήπιο που θέλει κι αυτό τη ρομποτική του. Αν κάνει και θόρυβο, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.

 

Πολλά παιχνίδια σαν κι αυτό που γενικώς μια σύνδεση με το μέλλον την δίνουν, αλλά δεν κάνουν και πολλά παραπάνω. Μπρος, πίσω και μπζζζζζζ μπζζζζ μπζζζζ μπζζζζζ. Καθαρά για χαβαλέ.

 

Κι εδώ, ενώ εγώ σκόπευα να κλείσω την ενότητα, ήρθε ο Αλέξανδρος- ετών 5,5- και μ’ έπρηξε: τι γράφεις, ααααα, τέλεια, αυτό το έβαλες, βάλε κι αυτό και τα τοιαύτα. Οπότε ορίστε:

επιλογές Αλέξανδρου: ρομποτική παλάμη…

Το συναρμολογείς και μετά πιάνεις πράγματα (λες και δεν είχες χέρι- εντάξει- δε μιλάω).

Αλέξανδρος δυο: ρομποτικός βραχίονας γιατί η παλάμη δε φτάνει ξερωγώ.

  1. ταξιδιάρες ψυχές!

Θυμάστε κάποτε που ταξιδεύαμε? Ε, λοιπόν, που να σας τα λέω!Αυτές οι λαμπρές μέρες θα ξανάρθουν, οπότε ένα βαλιτσάκι δεν πάει ποτέ χαμένο!

 

 

Και σε παγούρι, προτείνω επένδυση σε κάτι καλό. Αξίζει!

Υπάρχουν ξύλινοι χάρτες, μαγνητικοί, αναδιπλούμενοι κι ό,τι άλλο φανταστείτε! Μια καλή ιδέα για το παιδικό δωμάτιο!

Φτάνει που μας πονάει ο αυχένας σε κάθε μεγάλο ταξίδι, καλύτερα να μη σε πονάει και ο ώμος από τον σπόρο που έγειρε και κοιμάται επάνω! Μαξιλάρι, το ταξιδιωτικόν, λοιπόν και σωθήκαμε!

 

  1. σετ δημιουργίας (ζωγραφική, diys κλπ)

Ήταν η καλύτερη μου, όταν ήμουν παιδί: ένα σετ με ΚΑΛΑ υλικά δημιουργίας! Ματάκια, πομ πον, χάντρες, κόλλες, ψαλίδια, χαρτόνια, μπλοκ ζωγραφικής, τέμπερες και ειλικρινά μετά το μόνο που ήθελα είναι να με ξεχάσουν στο δωμάτιό μου για μια αιωνιότητα και μια μέρα. Φυσικά, δεν αρέσουν σε όλα τα παιδιά οι κατασκευές και η χειροτεχνία, αλλά δε χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε!

Μια μικρή σημείωση επ’αυτού, από την εμπειρία μου στα παιδαγωγικά: διαλέξτε τα υλικά σας ελεύθερα και αποφύγετε τα έτοιμα σετ π.χ. για κολλιέ, για βραχιόλια, για μπρελόκ ή δεν ξέρω τι άλλο. Συνήθως έχουν μέτρια υλικά και φτηνιάρικα. ροζ και μωβ- λες και μόνο στα κορίτσια αρέσουν οι κατασκευές και πολύ περιορισμένα σε ποικιλία. Προτείνω να διαλέξετε μόνοι σας χάντρες, κλωστές, ξυλάκια κι ό,τι άλλο σας αρέσει και να φτιάξετε το δικό σας σουπερ σετ με πραγματάκια που θα απογειώσουν τη δημιουργικότητα.

 

 

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να παίζει με χάντρες?!! Απλό, όμορφο και καθαρό!

 

Ξυλομπογιές, κηρομπογιές, λαδοπαστέλ, τέμπερες και ό,τι άλλο χωράει ο νους σας μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο στα χέρια τους!

 

 

Αυτό εδώ το σετ από κάτω, σας παρακαλώ δηλαδή, μην το γκουγκλάρετε γιατί το εγκεφαλικό έρχεται! Το βάζω εδώ για τη χαρά του να ξέρουμε ό,τι υπάρχει και όχι για τον ύψιστο νεοπλουτισμό του να το πάρεις στο παιδί σου!

και φυσικά ΒΙΒΛΙΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΒΙΒΛΙΑ!!!!

Δεν ξέρω γιατί τα βιβλία έχουν τόσο κακή φήμη ως δώρα. Υποτίθεται ότι είναι ξενέρωτα, βαρετά ή ό,τι άλλο. Μήπως αυτό είναι καθαρή προβολή των γονέων που δε διαβάζουν οπότε και ούτε θα το συζητήσουν να χαρούν λαμβάνοντας ή δίνοντας ένα βιβλίο ως δώρο? Για εμάς που αγαπάμε τα βιβλία πάντως, ελλείψει σκύλου, είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Στους παραπάνω συνδέσμους, τρία βιβλιοπωλεία με παιδικά τμήματα που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε οικογενειακώς!

Ελπίζω λίγο να σας βοηθήσαμε!

Καλές αγορές και να θυμάστε, το πετυχημένο δώρο δεν είναι απαραίτητα το ακριβό, όσο εκείνο που ταίριαξε απόλυτα με αυτόν που το δίνει κι εκείνον που το λαμβάνει- κι αυτό γίνεται μόνο με σκέψη και αγάπη!

<3

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος