Τα Πιο Κλασσικά και Must-see Χριστουγεννιάτικα Cartoon.

Μάλλον μεγάλωσα γιατί όταν τα παιδιά μου μου προτείνουν να δούμε κάτι Νίντζα ντυμένους χριστουγεννιάτικα πλάσματα να πετάνε με οπλοπολυβόλα δώρα και κάτι άλλα χρωματιστά πλάσματα με δόντια βρικόλακα να τραγουδάνε με απαίσιες φωνές τα κάλαντα ΞΙΝΙΖΩ.

Παράλληλα με πιάνει μια γλυκιά νοσταλγία για τα cartoon που έβλεπα εγώ παιδί– ροζ πάνθηρα, ντοναλντ ντακ, τσιπ και ντειλ.

Ξαναβλέποντάς τα διαπιστώνω ότι συχνά ήταν ακραία βίαια, γεμάτα ύπουλους ρατσισμούς και διακρίσεις, συχνά στερεοτυπικά και προβλέψιμα.

Πράγματι.

Τουλάχιστον, όμως,  τη σκηνοθεσία τους υπέγραφαν θρύλοι όπως ο Jack Hannah, και διεκδικούσαν Όσκαρ γι’αυτήν, τη μουσική υπέγραφαν ιερά τέρατα όπως ο Henry Mancini που την ώρα που δημιουργούσαν έγραφαν κινηματογραφική ιστορία. 

Τα όποια λάθη, στερεότυπα και κακές αναπαραστάσεις είμαι εκεί για να τα φιλτράρω. Πώς όμως να δώσεις ψυχή σε κάτι που δεν έχει;!

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις σκέψεις προτείνω- μαζί με σοκολάτα με marshmellows ή έστω καναδυό μελομακάρονα- για τα γιορτινά οικογενειακά βράδια

οπωσδήποτε

τα εξής:

1932

 

1947

 

1949

1978

Καλές Γιορτές!

<3

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος