Γαρίδες Σωτε με spicy sauce.

Ένα μενού- είναι σαν ταξίδι: δε μπορεί να φτάσεις μόλις ξεκινάς! Θέλεις και τη διαδρομή σου! Πολύ περισσότερο αν το ταξίδι αυτό γίνεται ανάμεσα σε δύο και η αφορμή είναι ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν!

Η διαδρομή μας, λοιπόν, ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό Capuccino Σπαραγγιών με Crispy Προσούτο και τώρα θα δελεάσει τον ουρανίσκο μας με Γαρίδες Σωτέ!

 

πηγή φωτό

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε:

 

Υλικά

1 κιλο φρέσκες γαριδες (η 1 συσκευασία γαρίδες Ατλαντικού Νο1)

Μαγειρεύουμε!
Πλένουμε και βγάζουμε το εντερακι  από την ράχη τους αφού πρώτα βγάλουμε τα κελύφη τους.
Σωταρουμε σε ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Για την spicy sauce:
3 κ.γ πελτε τομάτας,6-7 σταγόνες Tabasco και 5 κ.γ mayonnaise lite.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε σε γυάλινο διάφανο μπολ με τις Γαρίδες βουτηγμένες στην sauce.
Τεμπελιά- τιπ: Τη spicy sauce μπορείτε να τη βρείτε έτοιμη σε μαγαζιά με είδη τροφίμων
Classy- tip: αποφεύγουμε να γλύψουμε δάκτυλο μπροστά τον έτερον ήμισι- στην κουζίνα και κρυφά μ ό ν ο!
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Κωνσταντίνα Γκουντινάκη

Κατάγομαι από το Διδυμότειχο Εβρου. Τελείωσα την σχολή τουριστικων επαγγελμάτων ΟΤΕΚ Θράκης. Πέρα από το MOI στο ρετζικι έχω εργαστεί στο Τζακι'ho στον Χορτιάτη και στο Clochard στην Προξένου Κορομηλα. Πρώτο επάγγελμα μου ήταν η νοσηλευτική όπου και ασκώ μέχρι και σήμερα (αρχικά εθελοντικά και τώρα με τον covid 19 κανονικά ενεργά) έκανα όμως και το χόμπι μου επάγγελμα. Στόχος μου είναι οι εύκολες συνταγές με ότι υλικά υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας. Είμαι φιλόζωη και αγαπώ την παράδοση. Χόμπι μου ο παραδοσιακός χώρος και ιδικά το συγκρότημα thraxpunks.

Σχολίασε πρώτος