Προετοιμάζοντας το Εορταστικό Τραπέζι!

Η Σεφ μας, Κωνσταντίνα Γκουντινάκη, δε χρειάζεται συστάσεις μέσα από λέξεις. Έχει τις γεύσεις της και τα μενού της να τη συστήνουν στον κόσμο της γαστρονομίας κι ένα πάθος γι’αυτό που κάνει που λάμπει απ’ όπου κι αν το δεις.

Είναι τόσο απασχολημένη που δε σου κάνει καρδιά να την ενοχλήσεις για να της ζητήσεις πράγματα, μετά από δύο μήνες lockdown, όμως, το παραδέχομαι: λύγισα και της ζήτησα ένα σέξυ μενού, γιορτινό, ιδανικά για δύο ή και για περισσότερους, μάλλον για ζευγάρι ή παρέα, παρά για γεύμα με τη γιαγιά και τη θεία κι εκείνη μας ετοίμασε μια πανδαισία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις, δε μας κρατάει δέσμιες της κουζίνας όλη μέρα, αφήνει και κάποια λεφτά στο πορτοφόλι μας, αλλά – το πιο σημαντικό- μας βάζει στη σωστή διάθεση για μια βραδιά απόλυτα εορταστική με το happy ending της αρεσκείας μας!

Το μενού απλώνεται σε πέντε πιάτα, ξεκινώντας με σπαράγγια, περνώντας στις γαρίδες και κάνοντας μια απαραίτητη στάση ανάμεσα σε ορεκτικό και κυρίως- μαλάκια και κρέας, με τη μορφή του σορμπέ! Χωρίς ένα εντυπωσιακό, αλλά όχι απαραίτητα δύσκολο ή χρονοβόρο, επιδόρπιο κανένα γιορτινό τραπέζι δεν είναι πλήρες και η σεφ Κωνσταντίνα Γκουντινάκη το γνωρίζει καλά.

Συνδυάστε τα ποτά της αρεσκείας σας, δώστε νότες γιορτινής διασκέδασης στο σπίτι σας αλλά και στον εαυτό σας…. Κι έτοιμοι!

Καλές γιορτινές χαρές!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος