Ταλιάτα Μόσχου με Πουρέ Σελινόριζας και Σάλτσα Jack Daniel’s

Ένα εορταστικό μενού, όπως μια καλή παράσταση, θέλει ένα δυνατό φινάλε.
Τις ημέρες των γιορτών, το κρέας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!
Σε ποια βερσιόν, όμως;
Με πνεύμα παιχνιδιάρικο και αιφνιδιασμού, βγαίνουμε από το μαγειρικό μας ρεπερτόριο κι επιλέγουμε να ετοιμάσουμε κάτι που δε θα μας δυσκολέψει-
κάτι που θα είναι σίγουρα επιτυχημένο και θα δώσει στο τραπέζι μας αίγλη και μοναδικότητα.
Η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι φτιαγμένη από μικρές απολαυστικές εκπλήξεις!
Για την ταλιάτα
Θα χρειαστούμε:
2 κομμάτια ταλιατα μοσχαρισια.
(Τα βρίσκουμε σε κρεοπωλείο)
Αλατοπιπερονουμε τα κομμάτια κρέατος,βάζουμε στο μάτι ένα σχαροτηγανο το λαδώνουμε και το αφήνουμε να κάψει.Σωταρουμε τις ταλιατες και από τις 2 πλευρές για 10-11 λεπτα και αφαιρούμε από το τηγάνι τοποθετώντας τα  πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ ταμπασκο
4 κ.σ κόκκινο ξυδι
4 κ.σ γουοστερσαιρ sauce (θα την βρείτε σε όλα τα super)
1/2 φλ. Ουισκι
1/2 φλ. Νερο
2 φλ. Καστανη ζάχαρη
2 κύβους βοδινού
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι και τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη (να μην γίνει καραμέλα) και αφού πάρουν την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πήξει.
ΥΓ.Εννοείται ότι θα βρειτε έτοιμη σαλτσα στα super και άπλα την αραιωνετε με νερό και της δίνεται μια βράση.
Για τον πουρε σελινοριζας:
1 κιλό σελινόριζα
400 γρ. γάλα
400 γρ. νερό
4-5 κλ. θυμάρι
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλάτι
πιπέρι
Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το φινάλε σας είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση πριν το… επιδόρπιο!
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Κωνσταντίνα Γκουντινάκη

Κατάγομαι από το Διδυμότειχο Εβρου. Τελείωσα την σχολή τουριστικων επαγγελμάτων ΟΤΕΚ Θράκης. Πέρα από το MOI στο ρετζικι έχω εργαστεί στο Τζακι'ho στον Χορτιάτη και στο Clochard στην Προξένου Κορομηλα. Πρώτο επάγγελμα μου ήταν η νοσηλευτική όπου και ασκώ μέχρι και σήμερα (αρχικά εθελοντικά και τώρα με τον covid 19 κανονικά ενεργά) έκανα όμως και το χόμπι μου επάγγελμα. Στόχος μου είναι οι εύκολες συνταγές με ότι υλικά υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας. Είμαι φιλόζωη και αγαπώ την παράδοση. Χόμπι μου ο παραδοσιακός χώρος και ιδικά το συγκρότημα thraxpunks.

Σχολίασε πρώτος