Cappuccino Σπαραγγιών με Crispy Προσούτο.

Ένα μενού, χρειάζεται έμπνευση, καλή συνταγή και άριστες πρώτες ύλες και φυσικά προσαρμοστικότητα! Δε μαγειρεύουμε το ίδιο για ένα οικογενειακό τραπέζι με τη γιαγιά και τη θεία μας και τα ίδια πιάτα για ένα τρυφερό και ερωτικό τετ-α-τετ!
Γενικά, επίσης, η εμπειρία φυσικά και βοηθάει, αλλά υπάρχουν κάποιες συνταγές που θα σας δώσουν εγγυημένη επιτυχία- κάτι που όλοι ζητάμε για τα γιορτινά μας μενού!
Ξεκινάμε με μεράκι, καλή διάθεση και σωστή προετοιμασία να στήσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο – α φ ρ ο δ ι σ ι α κ ό- μενού σχεδιασμένο για δύο κι ένα πολύ πριβέ και ξεχωριστό ρεβεγιόν!
;)
Για πάμε να τα δούμε:
Υλικά
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένο.
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο.
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες.
1 πατάτα καθαρισμένη σε μικρά κομμάτια.
Μαγειρεύουμε!
-Σωταρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα υλικά μαζί,σβήνουμε με λευκό κρασί και σιγοβράζουμε με νερό και 2 κύβους κότας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν μαλακώσουν όλα τα υλικά μας καλά τα αποσύρουμε και τα χτυπάμε στο multi μαζί με λίγα υγρά.
Τοποθετούμε τα υλικά σε σουρωτήρι ώστε να έχουμε μια πλούσια υφή χωρίς ίνες.
Ξανά τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο και δένουμε την βελουτέ μας.
-Για το crispy προσουτο.
Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα λεπτές φέτες προσουτο και ψήνουμε στον αέρα στους 200°c μέχρι να αφυδατωθουν.
-Χτυπάμε λίγη φυτική κρέμα γάλακτος (να πάρει την υφή αφρογαλου)
Σερβίρουμε σε κούπα του καπουτσίνο.
Καλή απόλαυση πριν το… επόμενο πιάτο!
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest