Βραβεία “Η Μουσική Κοινή την Ευρώπη”, στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag.

Στις 15/01 αποκαλύφθηκαν σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής οι οκτώ νικητές των βραβείων «Η μουσική κινεί την Ευρώπη» την οποία παρουσίασε η Βρετανή καλλιτέχνις Melanie C στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag. Μια διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας επέλεξε τους νικητές ανάμεσα σε 16 επικρατέστερους υποψηφίους.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, εκφώνησε χαιρετισμό και παρουσίασε το Βραβείο του Κοινού, το οποίο επελέγη μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των Ευρωπαίων μουσικόφιλων. Ενόψει της εκδήλωσης, η Επίτροπος δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και τους 16 υποψηφίους των βραβείων “Η Ευρώπη κινεί τη μουσική”! Όπως και το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη“, το οποίο τα συγχρηματοδοτεί, τα βραβεία που θα δοθούν σήμερα τιμούν τον πλούτο και την πολυμορφία της ευρωπαϊκής μουσικής. Αποτελούν επίσης έναν τρόπο στήριξης της μουσικής βιομηχανίας, καθώς αναδεικνύουν νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες και τους βοηθούν ώστε η φωνή τους να φτάσει σε όλους εμάς

Η φετινή, τρίτη διοργάνωση του βραβείου της ΕΕ για τη ποπ και σύγχρονη μουσική, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και έχει στόχο να αναγνωρίσει την επιτυχία νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών που έχουν απήχηση σε κοινό εκτός της χώρας τους. Κάθε νικητής λαμβάνει βραβείο ύψους 10000 ευρώ, ενώ ο νικητής του Βραβείου του Κοινού λαμβάνει 5000 ευρώ.

Τα βραβεία ταλέντου εντάσσονται στην ευρύτερη πρωτοβουλία «Η μουσική κινεί την Ευρώπη» για τη στήριξη της μουσικής βιομηχανίας, μέσω της οποίας στηρίζονται και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Marina Satti & Fonés.

ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:

ενώ το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ:

Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά ) ΕΔΩ

ενώ η τελετή απονομής ΕΔΩ

Press Release in English

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος