Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών: Μια εξαιρετική Ιστοσελίδα με all things Internet από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ακούγοντας τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να μιλά στο Συνέδριο με τίτλο “To Μέλλον μας Ανήκει”, το οποίο διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, εντυπωσιάστηκα και ένιωσα ότι – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- η χώρα μας προχωράει με πολύ γρήγορα βήματα προς τα μπροστά.

Άνοιξα τη σελίδα του Υπουργείου και διάβασα τα παρακάτω για τον Υπουργό:

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις”.

Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Έχει εργαστεί επίσης σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την τεχνολογική πολιτική και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας.

Στη συνέχεια, θυμήθηκα ένα μειλ που έλαβα προ ημερών από την εκλεκτή συνάδελφο κ. Τσινάρη που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας τροφοδοτήσει με το άρθρο “Ελεύθερο Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο”.

Το θέμα αφορά στo Σχεδιασμό και τη δημιουργία μαθήματος στο MOODLE.

Μπήκα να δω την ιστοσελίδα που είναι πιο πλήρης απ’ όσο φανταζόμουν, πιο επεξηγηματική και πιο επικουρική στη δουλειά μας, όταν αυτή σχετίζεται με τις ψηφιακές δεξιότητες.

Μη χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφθείτε και να μάθετε τα πάντα για το Dropbox, το Skype, τη χρήση ΤΠΕ στην εκπαίδευση, το doodle και το moodle!

Βρείτε επίσης οδηγίες για  την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου από άτομα με αναπηρία, την πνευματική ιδιοκτησία, την κατασκευή εφαρμογών ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ Ό,ΤΙ ΆΛΛΟ ΒΆΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ.

Όλα σε ένα σύνδεσμο, που, πραγματικό, τιμά τη λέξη “ακαδημία” που φέρει στον τίτλο της ΕΔΩ:

https://nationaldigitalacademy.gov.gr/emploutiste-tis-ekseidikeumenes-pshfiakes-sas-deksiothtes/mathhmata-gia-ekpaideutikous

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος