Σχεδία στην Πόλη: Ένα Μπουκέτο Δράσεων για το Μήνα Φεβρουάριο 2021.

Η πανδημία δεν είναι δικαιολογία για να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να ισχυριστούμε ότι τίποτα δε γίνεται.  Αντιθέτως!, μας αποδεικνύουν έμπρακτα δημιουργικές δυνάμεις όπως η Σχεδία στην Πόλη, είναι αφορμή για να ζήσουμε νέα πράγματα, να μάθουμε να χειριζόμαστε ψηφιακά μέσα και να εξερευνήσουμε έναν γενναίο νέο κόσμο ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Για το μήνα Φεβρουάριο, η ανήσυχη Σχεδία -που έχει υπάρξει συχνά πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τα εξίσου ανήσυχα παιδιά μας– μας ετοιμάζει τα εξής:

Στο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε με βιωματικό τρόπο εκπαιδευτικά εργαλεία για τον συντονισμό και την ενδυνάμωση των σχέσεων της ομάδας, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην ειρηνική επίλυση διαφορών και συγκρούσεων μέσα στην τάξη.

Μάθε περισσότερα

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, δραματοποίησης παραμυθιών και αυτοσχεδιασμού. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε δημιουργικά ερεθίσματα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αξιοποιώντας θεατρικές τεχνικές που συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όσο και στην κατάκτηση μαθησιακών εμπειριών.

Μάθε περισσότερα

Οι “Δημιουργικές διαδρομές… online” συνεχίζονται με ένα διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών. Παρέα με τις παιδαγωγούς της “Ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων” θα ξετυλίξουμε και θα χορέψουμε το “γαϊτανάκι των συναισθημάτων μας” για να δούμε πως φωτίζουν τη ζωή μας με τις ποικίλες αποχρώσεις τους!

Μάθε περισσότερα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου, η εθελοντική ομάδα της “Σχεδίας στην πόλη”, ανακάλυψε μια εφαρμογή που μας ταξιδεύει στο χώρο και τον χρόνο! Αν η μουσική σημαίνει και για σένα τόσα, όσα και για εμάς, ακολούθησέ μας σε αυτό το ταξίδι, το Σάββατο 13/2 !!! Σε περιμένουμε στον πιο διασκεδαστικό διαδικτυακό μουσικό γύρο του κόσμου!

Μάθε περισσότερα

Ποιες είναι οι απόψεις, οι ιδέες, οι ανάγκες των νέων; Ποια τα ενδιαφέροντά τους, τι χρειάζονται στην καθημερινή ζωή και τι θα ήθελαν για την πόλη τους; Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούμε να διερευνήσουμε μέσα από το ερωτηματολόγιο που μοιραστήκαμε με νέους ανθρώπους αλλά και με εφήβους. Το ερωτηματολόγιο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 5 πόλεις της Ευρώπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTHLAND19.27/ERASMUS+/KA2.

Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο μας βοηθάς στην προσπάθειά μας να κάνουμε τη φωνή των νέων πιο δυνατή! Θα χρειαστούν μόνο 2 λεπτά από το χρόνο σου!

Μάθε περισσότερα

Τον Οκτώβριο 2020 ξεκινήσαμε τα μαθήματα ελληνικών σε φαρσόφωνες κι αραβόφωνες γυναίκες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου που υλοποιούμε “Women’s Steps Into The Future” – Faces of Migration – DEAR PROGRAM. Η ομάδα των φαρσόφωνων γυναικών συνεχίζει από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα να παρακολουθεί τα μαθήματα διαδικτυακά με τη βοήθεια εφαρμογών όπως το Whatsapp και το zoom. Παρά τους περιορισμούς και τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προσπαθούν να βοηθούν η μια την άλλη, να συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες συναντήσεις και να ανταλλάσουν γνώσεις κι εμπειρίες. Τρεις από τις γυναίκες μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον σε μια πολύ τρυφερή συνέντευξη…

Μάθε περισσότερα

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε 5 νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης που μοιράστηκαν μαζί μας ερωτήματα πάνω στο θέμα «Τέχνες και πολιτισμός σε… καραντίνα». Ευχαριστούμε την αφηγήτρια Ανθή Θάνου, την εικαστικό Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, τον μουσικό Κώστα Κατσινάρη, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη χορεύτρια Φένια Χατζάκου που μας τίμησαν  με τον χρόνο τους.

Μάθε περισσότερα

Πόσα γνωρίζουμε για την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας; Τα τελευταία χρόνια επισημαίνεται όλο και πιο έντονα η σημασία της ενδυνάμωσης των παιδιών ώστε να μπορούν αντιμετωπίζουν θετικά δυσκολίες που βιώνουν καθώς και στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας τους. Η παιδαγωγός Πασχαλίνα Οικονομίδου, εθελόντρια της ομάδας, ασχολήθηκε ερευνητικά με το θέμα και μας δίνει το ερέθισμα για να μάθουμε περισσότερα.

Μάθε περισσότερα

Σχεδιασμός – επιμέλεια: Carmen Martinez, (εθελόντρια – Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης).

Συντακτική ομάδα: Ασίφα Ασλαμί, Σμαρώ Ιγνατιάδου, Πασχαλίνα Οικονομίδου, Βασιλική Παπαϊωάννου, Αργυρώ Σκίτσα, Ιωάννα Τρίκκα, Σοφία Χριστοφίδου.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος