Madlib και Kieran Hebden aka Four Tet.
Ο πρώτος ανοίγει τα αρχεία του και στέλνει στον δεύτερο εκατοντάδες ηχογραφήσεις.
Ο δεύτερος ακούει, επιμελείται και τακτοποιεί το χειμαρρώδες υλικό σε 16 κομμάτια: η φιλία τους και η προηγούμενη συνεργασία τους επιτρέπει στο Madlib να αφήσει τον Hebden ανενόχλητο να υλοποιήσει την αγία τριάδα: editing- arranging- mastering.
Η ανταλλαγή και η συνεργασία κρατά δύο χρόνια και δίνει το άλμπουμ Sound Ancestors που φτάνει στα αυτιά μας την 29η Ιανουαρίου απ΄ό,τι εκπέμπει ήχο και μας καθηλώνει για 41 λεπτά… κι άλλα 41 λεπτά… κι άλλα 41 λεπτά … on repeat.
Instant Classic, σπεύδουν να το χαρακτηρίσουν οι φανς και δεν έχουν άδικο ή “Ο Madlib σε μετάφραση Four Tet”, όπως γράφει πετυχημένα το Rolling Stone.
Το Sound Ancestors, το νέο σόλο άλμπουμ του Madlib, έχει γράψει ήδη ώρες στα αυτιά μας, ακούγεται ενιαίο, χωρίς να θες να αλλάξεις κομμάτι, χωρίς να σε ενοχλεί τίποτα- σαν ανάσα.
Παλεύω να ξεχωρίσω κομμάτια και νιώθω λες και τραβάω μέλη από ένα σώμα: όλα είναι καλά εκεί που είναι- δε θέλω να το ακρωτηριάσω.
Χορεύω με το Loose Goose, ταξιδεύω με το Road of the Lonely Ones, έχω εθιστεί στα vocals του Dirtknock και ξέρω ότι ακούω Madlib όταν κάπου μετά το πρώτο λεπτό του ομώνυμου με το άλμπουμ τρακ βρίσκομαι να ακούω αντί για τα κρουστά της εισαγωγής ήχους που με γυρίζουν στην εποχή της “εισβολής” του στη Blue Note.
Το βρίσκεις και το αγοράζεις εδώ σε φυσική μορφή
Το κατεβάζεις ψηφιακά εδώ
και το ακούς ολόκληρο στο spotify ή στο youtube ΕΔΩ