Βαλεντίνου +1= Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής ηλικίας.

Με το (όποιο) hype της ημέρας των ερωτευμένων και του Αγίου Βαλεντίνου, ξεχνάμε τι έπεται. 

Ο έρωτας φέρνει σεξ και το σεξ ενίοτε παιδιά. Η σκληρή πραγματικότητα είναι κάποια από αυτά τα παιδιά νοσούν, μάχονται μια μάχη σφοδρή, με τις οικογένειές τους στο πλευρό τους.  Συγκεκριμένα, πέρυσι, περισσότερα από 15.000 παιδιά στην Ευρώπη διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Άδικο, είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται και μετά θυμάμαι ότι δεν είμαι 5 χρονών να χαρακτηρίζω άδικο ότι είναι σκληρό, επώδυνο και συχνά άνισο: (και) έτσι ακριβώς είναι η ζωή.

Εμείς, τι κάνουμε γι΄αυτό;

Ο καθένας- ελπίζω- ό,τι μπορεί:

εγώ γράφω για να βοηθήσω τη συνείδησή μας να αφυπνιστεί,

κάποιοι κάνουν δωρεές,

άλλοι συνεισφέρουν με εθελοντική εργασία.

Τι γίνεται θεσμικά, όμως- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο;

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στο πρόγραμμα Beating Cancer μέσω του οποίου εξασφαλίζεται πρόσβαση σε ταχεία και βέλτιστη ανίχνευση, διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα, ενώ παράλληλα, μέσω του προγράμματος Horizon Europe η ΕΕ επενδύει στην έρευνα.  Παράλληλα, δημιουργείται το Cancer survivor smart card,  ένα δίκτυο επιζώντων από νεανικό καρκίνο για παρακολούθηση της υγείας τους όλα αυτά τα χρόνια και βοήθεια για την οικοδόμηση μιας νέας ζωής.

Το πρόγραμμα Beating Cancer Plan της Ευρώπης θέτει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της θεραπείας του καρκίνου. Είναι ένα σχέδιο πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης για άτομα όλων των ηλικιών.

Διαβάστε περισσότερα στα αγγλικά ΕΔΩ

Η μάχη είναι μεγάλη.

Χρειάζονται όλα: ελπίδα, πίστη, έρευνα, συντονισμένες ενέργειες.

Χρειαζόμαστε όλοι.

#EUCancerPlan #HealthUnion #Cancer

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος