We Change the Picture- Όταν οι Γυναίκες Φωτογράφοι Ενώνονται.

21 γυναίκες φωτογράφοι, όλες εξαιρετικές, μερικές ασύλληπτα αγαπημένες,  στέκονται απέναντι στη βία, στον σεξισμό, στον συντηρητισμό και στην ανισότητα δημιουργώντας την πρωτοβουλία “WeChangeThePicture”, ως μια κίνηση εκδήλωσης συμπαράστασης και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες.

Με την κίνηση αυτή επιχειρούν να σταθούν στο πλευρό όλων των γυναικών θυμάτων λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, στο οικογενειακό ή το εργασιακό τους περιβάλλον, θεωρώντας σωστά πως αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να τεθούν αλλά και να μας θέσουν απέναντι στα ζητήματα της έμφυλης βίας,  κατάχρησης εξουσίας και σεξισμού, που -δυστυχώς- αποτελούν κοινή αναφορά της ζωής μας ως γυναικών, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

της Καλλιόπης Πασιά

 

 

Επιδιώκουν, μέσω αυτή της πρωτοβουλίας να υποστηρίξουν την επανεξέταση ισχυόντων νομοθετικών πλαισίων για την ισοτιμία των φύλων και να υπερασπιστούν την ανάγκη ενός δημόσιου διαλόγου, επιθυμώντας να καταδείξουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που τείνουν να γίνονται αποδεκτές ως φυσιολογικές.

 

της Αθανασίας Παπαδοπούλου

 

 

21 γυναίκες φωτογράφοι παραχωρούν η καθεμία, από ένα φωτογραφικό τους έργο, το οποίο θα διατεθεί σε 21 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα, με σκοπό να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα», που παρέχει νομική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

 

“Η εικόνα πρέπει ν’ αλλάξει! Ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί”, καταλήγουν και είμαστε ΜΑΖΙ τους.

Οι Φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι:

Αλεξάνδρα Ρίμπα, Αλεξία Πρασσά, Αρέτα Περιστέρη, Άρτεμις Πυρπιλή, Αθανασία Παπαδοπούλου- με την οποία κάναμε μια εξαιρετική συνέντευξη με αφορμή την έκδοση του απίστευτα αισθαντικού λευκώματός της με τίτλο HOTELS (την οποία δυστυχώς κατάπιε ο κορονοιός) , Χλόη Πίσσα- με τα μάτια μας επάνω στη δουλειά της από τα πρώτα της βήματα, Κορνηλία Σιδηρά– με κάμερα σαν παραμύθι που σε ταξιδεύει σε χρόνο και χώρο, Έλενα Ντι Γκιόσια, Ελένη Παπαϊωάννου, Καλλιόπη Πασιά– προσκυνάμε το φακό αλλά και το δαιμόνιό της σε σχέση με ποίηση και λογοτεχνία (το momfatale περήφανα φιλοξένησε κριτικές της!), Κάρμεν Πολυδώρου, Λία Ναλμπαντίδου, Λίλυ Ζουμπούλη, Μαγδαληνή Μπαρδάκα, Μαγδαληνή Κούρτη, Μαρία Χουλάκη, Μαρία Καρκανάκη, Όλγα Δέικου, η οποία μας επανασυστήνεται φέτος μέσω της συνεργασίας της με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Σοφία Τολίκα, Στεφανία Ορφανίδου, Τάνια Καμίδου.

 

της Κορνηλίας Σιδηρά

 

 

Μια πρωτοβουλία την οποία χειροκροτάμε με ενθουσιασμό!

Θα είμαστε εκεί!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος